Οι 8 πιο τοξικοί τύποι γυναίκας και άνδρα

1934

1. Η κολλημένη 
Αγαπάει τον σύντροφό της, αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε. Αυτό που δεν βγάζει, όμως, νόημα, είναι το να πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος για να δείξει την αγάπη της είναι μην φεύγει στιγμή από το πλάι του, να προσαρμόζει όλες τις δραστηριότητές της στο πρόγραμμά του και – εν τέλει – να κάνει την σχέση να θυμίζει φυλακή. Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν δεν έχει τίποτα άλλο να ασχοληθεί, και αν έκανε σχέση για να γεμίσει την ζωή της.

*Αν είσαι η κολλημένη: Μάθε την αξία της φράσης “προσωπικός χρόνος”. Η σχέση σου δεν πρέπει να είναι το μόνο πράγμα που σε απασχολεί.

2. Η αφεντικίνα 
Είναι εξαιρετικό μία γυναίκα να ξέρει τι θέλει και να το δείχνει, χωρίς να αναλώνεται σε χαζά παιχνίδια. Από την άλλη, μία γυναίκα που προσπαθεί να ελέγξει κάθε πτυχή της ζωής του συντρόφου της μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την σχέση. Είτε το κάνει ευθέως, κατακρίνοντας τα πάντα, είτε έμμεσα, προσπαθώντας να εφαρμόσει τις αλλαγές που θέλει με πλάγιους τρόπους, αυτή η γυναίκα δεν πρόκειται να σε αφήσει να ηρεμήσεις.

*Αν είσαι η αφεντικίνα: Γιατί νιώθεις την ανάγκη να αλλάζεις τους ανθρώπους; Έχεις θέσει τον πήχη ψηλά, κι αυτό είναι σεβαστό, αλλά καταλήγεις να πληγώνεις κόσμο.

3. Το θύμα 
Αν ακούσεις γυναίκα να λέει την ατάκα «Έχω τον μ**ακομαγνήτη», τρέχα να σωθείς. Οι πιθανότητες λένε πως έχει πείσει τον εαυτό της πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα, και θα καταλήξεις στον σωρό με τους υπόλοιπους που (δηλώνει ότι) την πλήγωσαν. Εδώ, βέβαια, τίθεται ένα σημαντικό ζήτημα. Είναι πάρα πολύ λογικό για μια γυναίκα να είναι επιφυλακτική, μιας υπάρχει κάτι που λέγεται πατριαρχική κοινωνία, που προσπαθεί να καταπιέσει σχεδόν κάθε πλευρά της ύπαρξής της. Όταν, όμως, η επιφυλακτικότητα αυτή εκφράζεται με επιθετικότητα, μάλλον τα πράγματα δεν είναι καλά.

*Αν είσαι το θύμα: Συνειδητοποίησε ότι δεν είσαι θύμα. Μπορείς να παλέψεις και να κερδίσεις τα πάντα, αλλά όταν μιλάμε για τις σχέσεις μας με ανθρώπους, οφείλουμε να κάνουμε και αυτοκριτική.

4. Η ζηλιάρα
Το έχουμε πει και θα το λέμε μέχρι να πεθάνουμε: η ζήλεια σκοτώνει τις σχέσεις. Προέρχεται από μια βαθιά ανασφάλεια που χρειάζεται πολλή θεραπεία και ενδοσκόπηση για να ξεριζωθεί. Το μόνο χειρότερο πράγμα από μια ζηλιάρα γυναίκα είναι ένας ζηλιάρης άντρας (κι αυτό επειδή όλοι ξέρουμε πώς έχουν την τάση να εκτονώνουν την ζήλεια τους οι άντρες).

*Αν είσαι η ζηλιάρα: Μάθε να ακούς τον σύντροφό σου. Όχι απλά να μεταφράζεις τα λόγια του όπως σε συμφέρει. Ίσως να προσπαθούσες να αφιέρωνες λίγο χρόνο στον εαυτό σου προτού επιχειρήσεις να κάνεις σχέση ξανά.

5. Η απελπισμένη 
Νιώθει το βιολογικό της ρολόι να μετράει αντίστροφα, κι αυτό την γεμίζει αποφασιστικότητα: πρέπει να βρει κάποιον άμεσα. Το πρόβλημα είναι πως αν είσαι ο άντρας που θα διαλέξει, οι πιθανότητες να σε θέλει για την προσωπικότητά σου είναι λίγες, καθώς έχει αρχίσει να υπολογίζει ένα εκατομμύριο περισσότερους παράγοντες. Πού καταλήγουμε; Σε μια διαλυμένη σχέση, που ξεκίνησε γρήγορα και ξεφούσκωσε γρηγορότερα.

*Αν είσαι η απελπισμένη: Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη και αγάπησε αυτό που βλέπεις. Διάβασε για τον φεμινισμό. Είσαι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι νομίζεις, και δεν χρειάζεται να συμβιβαστείς.

6. Η επιφανειακή
Δεν ξέρουμε αν φταίει η καθήλωση της κοινωνίας στο στερεότυπο ότι ο άντρας πρέπει να φέρνει το ψωμί στο σπίτι, ή οι Λολίτα φαντασιώσεις που έφερε ξανά στην μόδα η Λάνα ντελ Ρέι, αλλά αυτή η γυναίκα θέλει από τον άντρα της να της προσφέρει τα πάντα. Και μιλάμε για υλικά αγαθά, μιας και πιστεύει ότι και οι χειρότεροι χαρακτήρες μπορούν να γίνουν υποφερτοί αν φοράς αρκετά ακριβά παπούτσια.

*Αν είσαι η επιφανειακή: Πιάσε δουλειά. Πλήρωσε τους λογαριασμούς σου. Διάβασε ό,τι μπορείς για τον φεμινισμό, το έχεις ανάγκη περισσότερο.

7. Η ψωνισμένη
Νιώθει θεά. Ίσως είναι θεά. Το ζήτημα είναι κατά πόσο αφήνει την θεϊκότητά της να επηρεάσει την συμπεριφορά της απέναντι στους ανθρώπους. Κανένας δεν θέλει να έχει για σύντροφο ένα άτομο που με κάθε του πράξη προσπαθεί να του θυμίσει πόσο τυχερός είναι.

*Αν είσαι η ψωνισμένη: Φέρσου καλύτερα στους ανθρώπους. Εμπιστέψου μας, είναι για το καλό σου.

8. Η κακιά
Είναι αυτό που ακούγεται: μία γυναίκα που δεν πρόκειται να πει καλό λόγο για οτιδήποτε. Όλος ο κόσμος είναι μια παρέλαση ηλιθίων μπροστά της, και δυσκολεύεται (δηλαδή, δεν θέλει) να συγκρατήσει την γλώσσα της. Στην αρχή μπορεί να της φάνηκες αρκετά καλός για να ασχοληθεί μαζί σου, αλλά να είσαι σίγουρος πως κάποια στιγμή η κακία της θα χτυπήσει κι εσένα. Ακόμα χειρότερα, η κακία της μπορεί να αρχίζει να σε επηρεάζει, και να γίνετε ένα από αυτά τα ζευγάρια που κανένας δεν πρόκειται να καλέσει στο σπίτι του.

*Αν είσαι η κακιά: Ψάξε βαθιά στον εαυτό σου. Μάλλον κάτι δεν σε ικανοποιεί, και το εξωτερικεύεις με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

toxikoiandres-680_413724_V41392


1. Το “κακό” παιδί 
Είναι κατανοητό. Ξέρει να πουλάει καλά τον εαυτό του και ξέρει να καπνίζει με τον σωστό τρόπο ένα τσιγάρο. Επίσης ξέρει πώς να γίνεται απόμακρος και να σου καθιστά απόλυτα κατανοητό ότι δεν είσαι η μόνη που τον γουστάρει κι ότι οι επιλογές του είναι πάντα ανοιχτές. Είσαι σίγουρη ότι θέλεις να σου φέρεται σαν να είσαι άλλη μία αδιάφορη παρουσία στην ζωή του;

*Αν είσαι το “κακό” παιδί: Ωρίμασε. Δεν έχουν όλα να κάνουν με την εικόνα, και υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τρόποι να είσαι κουλ.

2. Ο τεμπέλης
Του αρέσει να ξαπλώνει, να παίζει video games με τους κολλητούς του, και έχει μια παράξενη εμμονή με τα energy drinks. Δεν έχει ιδιαίτερες φιλοδοξίες, αλλά και να έχει δεν σκοπεύει να τις κυνηγήσει σύντομα. Μπορεί να περάσουν τέσσερις μέρες χωρίς να κάνει μπάνιο, γιατί η προοπτική να βγει από το σπίτι δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Επίσης δεν τον ενδιαφέρει και αν θα βρεθείτε, αλλά αν μάθει πως βγήκες μόνη σου θα σου κάνει τον πιο τεράστιο καυγά – στο facebook. Θα καταλάβεις ότι σοβαρολογεί στο chat επειδή ξαφνικά θα σταματήσει να γράφει στα greeklish.

*Αν είσαι ο τεμπέλης: Κάνε ένα μπάνιο. Κάνε log out. Βγες από το σπίτι σου και προσπάθησε να αποκτήσεις επικοινωνιακές δεξιότητες.

3. Ο μαμάκιας 
Είναι ωραίο όταν κάποιος αγαπάει την μαμά του. Βέβαια, αυτό μπορεί να ξεκινήσει από το “Το παστίτσιο της μαμάς μου είναι το καλύτερο” και να καταλήξει σε Νόρμαν Μπέιτς από το Ψυχώ. Όταν κάθε επιλογή του πρέπει να κοινοποιείται (και να εγκρίνεται) από την μάνα του, πρέπει να ξέρεις ότι δεν ψάχνει για γκόμενα. Ψάχνει για κάποια να του μαγειρεύει, να του καθαρίζει, να τον κρατάει σε τάξη και να μην είναι άρρωστο να θέλει να κάνει σεξ μαζί της.

*Αν είσαι ο μαμάκιας: Κόψε τον ομφάλιο λώρο σου. Θα πονέσει, αλλά όλοι το κάνουμε κάποια στιγμή.

4. Το party animal 
Τον γνώρισες σε κλαμπ; Ξέχνα το. Βρίσκεται εκεί πέρα με σκοπό να ρίξει κάποια, οποιαδήποτε, κι απλά έτυχε να βρεθείς στον δρόμο του. Και αν συνηθίζει να βγαίνει έξω, μην περιμένεις να αλλάξει την ρουτίνα του για εσένα. Υπάρχει λόγος που τα μπαρ είναι γεμάτα εργένηδες που πλησιάζουν τα πενήντα: είναι αυτοί που κατάλαβαν ότι δεν περνάει πλέον η μπογιά τους στο κλαμπ.

*Αν είσαι το party animal: Συνέχισε να παρτάρεις, αλλά καν’ το για τον εαυτό σου. Αν θέλεις σχέση, αποφάσισε πως χρειάζεται να κάνεις μερικούς συμβιβασμούς.

5. Ο “θα δούμε” 
Εναλλακτικός τίτλος, ο μυστικοπαθής. Σου λέει ότι θα βγείτε, αλλά το πρόγραμμά του είναι πολύ φορτωμένο. Του στέλνεις μήνυμα, και ίσως σου απαντήσει δυο μέρες μετά δίνοντάς σου κάποια δικαιολογία. Ξέρεις ότι έχει φίλους – τους έχει χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές για να αποφύγει να βγει μαζί σου – αλλά δεν τους έχεις γνωρίσει ποτέ. Έχει σπίτι, αλλά δεν το έχεις δει ποτέ, ή έστω δεν το έχεις δει ποτέ με το φως της μέρας. Μάλλον πρέπει να κάνεις μια μεγάλη κουβέντα μαζί του.

*Αν είσαι ο μυστικοπαθής: Τι κρύβεις; Γιατί το κρύβεις; Πόσο καιρό μπορείς να βρίσκεις δικαιολογίες; Χάνεις πολλές ευκαιρίες, φίλε.

6. Ο κακιασμένος 
Ή, όπως ο ίδιος προτιμά, ο “ρεαλιστής”. Είναι αυτός που θα κατακρίνει τα πάντα πάνω σου, από το πώς ντύνεσαι, μέχρι το πώς διαχειρίζεσαι την ζωή σου. Ο μόνος λόγος που το κάνει είναι επειδή νιώθει άσχημα με τις δικές του επιλογές, αλλά είναι υπερβολικά νάρκισσος για να το παραδεχτεί. Μπορείς να τον αποφύγεις εντελώς, ή πρώτα να τον χαστουκίσεις με μερικές άβολες αλήθειες.

*Αν είσαι ο “ρεαλιστής”: Όλα θα πάνε καλά, φιλαράκο. Μπορείς να ξεσπάσεις. Ποτέ δεν είναι αργά για να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Και σταμάτα να ρίχνεις τους άλλους.

7. Ο ανασφαλής (χαμηλή αυτοπεποίθηση edition) 
Δεν έχει και την καλύτερη ιδέα για τον εαυτό του. Συχνά αστειεύεται λέγοντας πως είναι διάφορα άσχημα πράγματα, και προφανώς το κάνει για να ψαρέψει επιβεβαίωση από εσένα. Στην αρχή μπορεί να σου φανεί χαριτωμένο, σαν ένα μικρό παιδάκι που μπορείς να του διδάξεις να πατάει γερά στα πόδια του. Τις περισσότερες φορές, όμως, δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο. Και, ακόμα χειρότερα, υπάρχει…

8. Ο ανασφαλής (κέντρο του κόσμου edition) 
Δεν έχει και την καλύτερη ιδέα για τον εαυτό του, γι’ αυτό φροντίζει με κάθε του πράξη να γυρνάει τα βλέμματα πάνω του. Το να βγαίνεις μαζί του δεν σε καθιστά κοπέλα του, αλλά μάλλον ακόμα ένα αξεσουάρ στο κοινωνικό του νεσεσέρ. Κράτα τις αποστάσεις σου, γιατί το να τον φτιάξεις είναι οριακά αδύνατο.

*Αν είσαι ο ανασφαλής (σε οποιαδήποτε έκδοση): Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, και σε όλα αυτά που ξέρεις ότι είναι υπέρ σου. Όλοι έχουμε από αυτά. Δεν χρειάζεται να ζητάς επιβεβαίωση από τους άλλους, και ειδικά από μια γυναίκα που θα θέλει να βρίσκεται δίπλα σου.

9. Ο μισογύνης 
Πιστεύει ότι είναι αστείο να σε μειώνει λόγω του φύλου σου. Λέει ότι σε λατρεύει, αλλά λατρεύει εξίσου την κοινωνική και βιολογική ανωτερότητα που πιστεύει ότι έχει απέναντί σου. Νιώθει πως είναι οκέι να κάνει χοντρά “κομπλιμέντα” για τις φίλες σου. Σε γενικές γραμμές, όλη του η συμπεριφορά δηλώνει ένα ξεκάθαρο μίσος για τις γυναίκες, το οποίο δεν θα μάθει κανείς πού οφείλεται, επειδή – προφανώς – οι άντρες δεν μιλάνε για τα αισθήματά τους. Τρίψε την ανωτερότητά σου στα μούτρα του αποχωρώντας από την ζωή του με το κεφάλι ψηλά, ξέροντας πως ποτέ δεν πρόκειται να είναι ευτυχισμένος.

*Αν είσαι μισογύνης: Άνοιξε τα μάτια σου και κατανόησε πως πληγώνεις άμεσα ανθρώπους.

 

sex.in2life.gr

το είδαμε στο :https://www.karfitsa.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.