Πραγματικά πανεύκολη, πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή! Δοκιμάστε το εξοχικό κοτόπουλο για να καταλάβετε τι εννοώ. Αν αφαιρέσετε την πέτσα και το τυρί μετατρέπεται σε διαιτητική νοστιμιά!
Υλικά Συνταγής
- 1 κοτόπουλο 1½ κιλό
- τεμαχισμένο σε 6 μερίδες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 200 γραμ. κεφαλοτύρι γλυκό
- κομμένο σε καρέ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. κρασί λευκό ξηρό
- 1 κ.γλ. φρέσκια ρίγανη
- 1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 6 μεγάλες λαδόκολλες
- σπάγκο
Εκτέλεση
Για το εξοχικό κοτόπουλο στη λαδόκολλα, βάζουμε πρώτα σε μια μεγάλη λεκάνη τις μερίδες του κοτόπουλου, τα κομμένα λαχανικά, τη μουστάρδα, το τυρί, το ελαιόλαδο, το κρασί, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και σκεπάζουμε τη λεκάνη. Την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε τα υλικά για να μαριναριστούν καλά.
Απλώνουμε τις λαδόκολλες στο πάγκο και ισομοιράζουμε τα υλικά. Πιάνοντας τις άκρες διαγώνια κλείνουμε σε πουγκί τη λαδόκολλα. Δένουμε με σπάγκο.
Τοποθετούμε τα 6 πουγκιά σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 15΄.
Κρατάμε το πουγκί πάνω από πιάτο και σκίζουμε με μαχαίρι τη βάση του. Αδειάζουμε το πουγκί. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Αργυρώ Μπαρμπαρήγου