Λικέρ ρόδι ,το φτιάχνει υπέροχα η κ.Φλώρα

2406

Τα ρόδια κοκκίνισαν ,οι σπόροι τους μύρισαν το σπίτι, καιρός να κάνουμε και το λικέρ του χειμώνα που έρχεται σιγά-σιγά.

Γίνεται πολύ εύκολα και είναι έτοιμο  μέσα σε 24 ώρες.

Βασική αναλογία:
1 φλιτζάνι σπόροι Ροδιού
1 Φλιτζάνι Κονιάκ
1 Φλιτζάνι Ζάχαρη 

Αρωματικά μπαχαρικά αναλογικά ,για 4 φλιτζάνια σπόρους ροδιού
2 Ξύλα Κανέλας
3 Σπόροι Γαρίφαλο

Εκτέλεση:

Μετράμε τους σπόρους από τα ρόδια ,το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλιτζάνι. Ένα φλιτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σ ένα φλιτζάνι κονιάκ και σ ένα φλιτζάνι ζάχαρη.

    1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια ,το κονιάκ τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
    2. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίζει να βράζει την αποσύρουμε.
    3. Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.
    4. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ώρες.
    5. Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά από χαρτί καφέ φίλτρου.
    6. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε και λιγότερη ζάχαρη .

Όπως αρέσει στον καθένα!

Πίνετε πολύ ωραία και με ένα παγάκι στο ποτήρι .

Φλώρα Πρίντεζη

Δείτε και αυτές τις συνταγές της κ Φλώρας:

Σπιτικό Λικέρ Φράουλα Και Μαρμελάδα Αρωματισμένη Με Ούζο.

Ντελαγκρατσιανή Μαϊντανοσαλάτα Της Κ Φλώρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.