Μπράουνι

550

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο
  • 160 γρ. βούτυρο αγελάδας & λίγο για τη φόρμα
  • 4  αυγά
  • 300 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 200 γρ. αλεύρι
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμένουμε το φούρνο στους 200*C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε κομμάτια και τα βάζουμε να λιώσουν μαζί σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας.
Χτυπάμε στο μίξερ  τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν .

Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο  αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα να πάρει το μίγμα ένα σκούρο σοκολατί χρώμα.

Βουτυρώνουμε  μια φόρμα του κέικ  ή ένα στρογγυλό 24 εκ περίπου ταψάκι ή ένα τσέρκι σε παρόμοιο μέγεθος.

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.

Το κέικ πρέπει να βγει αρκετά μαλακό στο εσωτερικό του και σχεδόν υγρό.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε από τη φόρμα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου απο το βιβλίο “ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΘΕΙΚΗ”

Η εκτέλεση και η παρουσίαση σε μικρά κομμάτια για μεγάλο κέρασμα είναι απο τη σύνταξη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.