Καλλιτέχνης βοηθά παιδάκια με αναπηρία να ζωγραφίσουν με τον πιο πρωτότυπο τρόπο

570

Από μικρός, ο Dwayne Szot ήξερε πως ήθελε να διαφέρει ως καλλιτέχνης. «Ήξερα πως μεγαλώνοντας δεν θα γινόμουν ποτέ ο καλλιτέχνης που εκθέτει σε μουσεία», αναφέρει στη Huffington Post.

«Ήθελα να είμαι ο καλλιτέχνης που δημιουργεί κάτι το οποίο θα έφερνε μια αλλαγή στην κοινωνία – θα έκανε τη διαφορά. Θα υπήρχε ουσία και χρησιμότητα στο ό,τι έκανα ως καλλιτέχνης».

α

Το όνειρο του Szot είχε ως έμπνευση την παιδική του ηλικία. Ο ίδιος είχε υιοθετηθεί από μία οικογένεια, στην οποία τα αδέλφια του είχα αναπηρίες και προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στον κόσμο γύρω τους και να ζήσουν όπως όλοι οι άλλοι, παρά τις δυσκολίες τους.

β

Ο ίδιος θυμάται να βοηθά την αδελφή του, η οποία είχε εγκεφαλική παράλυση, να προσπαθεί να προλάβει το σχολικό της, τραβώντας την ο ίδιος με ένα αυτοσχέδιο βαγονάκι.

Ο Szot λοιπόν δημιούργησε ένα μηχανισμό που προωθεί τη δημιουργικότητα και εφαρμόζεται σε αναπηρικά καροτσάκια. Αποτελείται από έναν βραχίονα με ένα ρολό βαφής, μέσω του οποίου τα παιδάκια μπορούν να ζωγραφίσουν στο δάπεδο.

γαα

ΜΝ

Άλλα εξαρτήματα τα βοηθούν ακόμη και να κάνουν σαπουνόφουσκες!

Θαυμάστε τη δύναμη της δημιουργικότητας και τα φανταστικά αποτελέσματά της!

eimaimama.gr

το είδαμε στο :http://eleftherapost.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.