Ειδικές δυνάμεις ΗΠΑ: Για πρώτη φορά, γυναίκα υποψήφια για τον «πράσινο μπερέ»

520

Μία γυναίκα στρατιώτης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, πέρασε για πρώτη φορά την αξιολόγηση των Ειδικών Δυνάμεων στις ΗΠΑ, κι έτσι έγινε η πρώτη υποψήφια για την απόκτηση του “πράσινου μπερέ” μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Το όνομα της γυναίκας δεν έχει δημοσιοποιηθεί με δεδομένη την ευαίσθητη φύση των επιχειρήσεων που αναλαμβάνουν οι ειδικές δυνάμεις, ενώ κατά το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσης της θα λάβει μέρος σε ειδικό σχολείο εκπαίδευσης (Special Forces Qualification Course), σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Λόρεν Μπάιμερ.

Οι Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού των ΗΠΑ, είναι ευρύτερα γνωστές ως “πράσινα μπερέ”, ειδικεύονται στο ασύμμετρο πόλεμο, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και στην εσωτερική άμυνα των ΗΠΑ κατά διεθνών απειλών.

Πρόσφατα μία γυναίκα ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιλογή και την αξιολόγηση των ειδικών δυνάμεων, ενώ επιλέχθηκε για να λάβει μέρος στο σχολείο πιστοποίησης των ειδικών δυνάμεων,” είπε ο Μπάιμερ.

“Είμαστε περήφανοι για όλους τους υποψηφίους που έλαβαν μέρος στην διαδικασία επιλογής και επιλέχθηκαν για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν τον πράσινο μπερέ. Είναι πολιτική μας να μην δημοσιοποιούμε τα ονόματα των μελών μας, καθώς οι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων λαμβάνουν μέρος σε αποστολές ειδικού επιχειρησιακού ενδιαφέροντος, προκειμένου να αποφοιτήσουν,” τόνισε ο Μπάιμερ.

Η διαδικασία επιλογής έχει διάρκεια 24 ημερών, δοκιμάζοντας στα όρια την πνευματική και φυσική αντοχή των υποψηφίων προς επιλογή στρατιωτών. Αρκετές γυναίκες προσπάθησαν να περάσουν την δοκιμασία ουδέτερης επιλογής φύλου, από τον Ιανουάριο του 2016.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ άρχισε να δέχεται γυναίκες για όλες τις μάχιμες θέσεις από τον Ιανουάριο του 2016, επιβεβαίωσε ο Μπάιμερ.

Η επιτυχία της γυναίκας στρατιώτη για την επιλογή της από τις ειδικές δυνάμεις, ακολουθεί σχετική δήλωση που είχε κάνει ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Τζιμ Μάτις τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία η διαδικασία επιλογής γυναικών σε μάχιμους ρόλους τελούσε υπό εξέταση, με δεδομένο το μικρό δείγμα συμμετοχής.

“Πρόκειται για μία πολιτική η οποία προϋπήρχε και μέχρι σήμερα το δείγμα είναι τόσο μικρό, που δεν έχουμε συγκριτικά στοιχεία. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία,” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Μάτις.

Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προσπαθούσε να δώσει “κάθε ευκαιρία επιτυχίας στο πρόγραμμα αυτό. Μέχρι σήμερα δεν είναι δεκάδες, οι συμμετοχές είναι λίγες,” εξηγούσε τότε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ.

Τον Ιανουάριο του 2017, οι πρώτες τρεις γυναίκες τοποθετήθηκαν στο Σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών στο 1ο Τάγμα του 8ου Συντάγματος των Πεζοναυτών στην Βόρεια Καρολίνα.

Πηγή: | iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.