Τα μηλοπιτάκια της Μαργαρίτας Αναστασίου

1274

Μία καταπληκτική συνταγή για κέρασμα στο σπίτι ,για να συνοδέψετε τον καφέ σας ή για δώρο σ ένα φιλικό κάλεσμα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

-2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

– 250 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας σκληρό όχι soft και παγωμένο

-μισό φλιτζάνι κρύο γάλα

-2 κουταλιές σούπας κονιάκ

-1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

– 8 μήλα τριμμένα στον τρίφτη

-3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ

-2 κουταλιές σούπας κονιάκ

-6 κουταλιές της σούπας νερό

-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

– 1 κούπα ζάχαρη καστανή

– 1 πρέζα αλάτι

-1 κουταλιά περίπου κανέλα

λίγο ξύσμα λεμονιού.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το βούτυρο για μισή ώρα στην κατάψυξη.

-Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι

-Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα με το χυμό λεμονιού και το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο

-Βγάζουμε το παγωμένο βούτυρο από την κατάψυξη το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και μαζί με το αλεύρι το τοποθετούμε στον πολυκόφτη να γίνει θρίμματα, αν δεν έχουμε μεγάλο πολυκόφτη μπορούμε λίγο- λίγο στο multi.

-Αφαιρούμε το μείγμα από τον πολυκόφτη το βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα που είχαμε στο ψυγεία και το ζυμώνουμε ελαφρά ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά, δεν «παιδεύουμε» τη ζύμη.

-Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες σκεπασμένη με μεμβράνη.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΜΙΣΗΣ

-Σε μπολ ανακατεύουμε το κονιάκ με το νερό και το Κόρν Φλάουρ

-Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη και αφού καραμελώσουν προσθέτουμε το ξύσμα του μήλου ανακατεύουμε δυο με τρία λεπτά και προσθέτουμε το μείγμα με το νερό το κονιάκ ,το κόρν φλάουρ το αλάτι, την κανέλα και τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρμελάδα μήλου γύρω στα πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά, τελειώνουμε ρίχνοντας και λίγο ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το μείγμα.

 

 ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Με έναν μικρό πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη και με την βοήθεια ενός κουπ-πατ κόβουμε μικρά φύλλα τα γεμίζουμε με γέμιση και κλείνουμε ,είτε σε στρογγυλό σχήμα είτε σε μισοφέγγαρο

 

-Αραδιάζουμε τα μηλοπιτάκια μας σε αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να παγώσουν.

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα ψήσουμε όποτε θέλουμε. Ή να βγάζουμε λίγα- λίγα κάθε φορά.

-Τα αλείφουμε με το αυγό που το έχουμε χτυπήσει με 2 κ.σ νερό και τα πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη.

Ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου.

-Λίγα ακόμη μυστικά:

Είναι πολύ σημαντικό να μη παραζυμώσουμε τη ζύμη έτσι θα πετύχουμε μια τραγανή και φύλλα φύλλα ζύμη σαν σφολιάτα. Επίσης το πάγωμα τη ζύμης είναι πολύ σημαντικό σε όλες της φάσεις της προετοιμασίας  πρέπει να είναι η ζύμη μας κρύα.

Αφού ψηθούν αν θέλουμε ρίχνουμε αχνή.

Μαργαρίτα Αναστασίου

Νοσηλεύτρια

Μητέρα δύο αγοριών

 

 


Η γυναίκα είναι πολυτάλαντο ον, κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, μάνα επαγγελματίας ,σκληρά εργαζόμενη ….γυναίκα που προσέχει τον εαυτό της .Στη νέα μας στήλη φιλοξενούμε τη γυναίκα που δημιουργεί με τις κατσαρόλες της ,που μαγειρεύει για την οικογένεια της ,για τον εαυτό της ,για τους φίλους της. Οι γυναίκες μαγειρεύουν με αγάπη” θα φιλοξενήσουν συνταγές από γνωστές μαγείρισσες και ιδιαίτερα τις δικές σας αγαπημένες συνταγές που θα μας στείλετε στο mail μας  [email protected] Καλό ταξίδι στην απέραντη θάλασσα του διαδικτύου στις Αληθινές Γυναίκες που μαγειρεύουν με ΑΓΑΠΗ

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.