ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΥΡΙΑΝΟ ΜΑΣΤΙΧΑΚΙ

789

Υλικά συνταγής:

μισό κιλό φύλλο κρούστας

200 γραμ. φρέσκο βούτυρο

για το σιρόπι:

500 γραμ. ζάχαρη

400 γραμ. νερό

ξυλάκι κανέλα

φλούδα από λεμόνι

λίγο χυμό λεμόνι

Γέμιση:

100 γραμ. καρύδια

100 γραμ. αμύγδαλο

60 γραμ. σουσάμι

160 γραμ. ζάχαρη

80 γραμ. φρυγανιά η μπισκότο

2 αυγά

30 γραμ. ανθόνερο

10 γραμ. κανέλα

Εκτέλεση: 

Βάζουμε το σιρόπι να βράσει και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το φύλλο στα 4, δηλαδή στη μέση και ξανά στη μέση. Φτιάχνουμε τη γέμιση: σπάμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς και το σουσάμι και μετά ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα. Βουτυρώνουμε το ταψί, βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα, βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση  και τυλίγουμε! Το βούτυρο που περισσεύει το ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε στους 180  βαθμούς, 25/30 λεπτά.  Θυμηθείτε: Ζεστό το ταψί, κρύο το σιρόπι!

Καλή σας όρεξη! 

Ευαγγελία Φωτεινιά, Σεφ 

Γεννήθηκε στη Σύρο. Έχει εργαστεί πέραν της δικής της επιχείρησης που διέθετε στη Σύρο, σε πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία. Φιλοσοφία της είναι να δημιουργεί με υλικά του τόπου της, ανάλογα την εποχή. Πιάτα που αγαπάει είναι αυτά που σερβίρει και βλέπει στο πρόσωπο των ανθρώπων το χαμόγελο της ευχαρίστησης. Όνειρο ζωής της είναι να καταφέρει να κάνει γαστρονομικά ταξίδια. Αγαπημένο φαγητό: Κολοκυθάκια με το κρέας της μανούλας και η γλυκιά τυρόπιτα (τοπική συνταγή) που έφτιαχνε ο Κυρ Γιώργος!!

το είδαμε στο :http://toperiodikomou.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.