ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

129

Ένα απολαυστικό γλυκό κέρασμα που φτιάχνεται πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά με φιλέ αμυγδάλου, κράμπερις και κομματάκια από ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού. Αφού ψηθούν και κοπούν οι φλωρεντίνες μας, στο τέλος σκεπάζουμε ένα μέρος τους με λιωμένη σοκολάτα. Εγώ σε κάποιες το έκανα στη μια από τις δυο πλευρές τους και άλλες τις βούτηξα ως τη μέση. Εσείς πάρτε ένα κουτάλι και ραντίστε τις με σοκολάτα να γίνουν ακανόνιστα σχέδια πάνω τους ή αφήστε τις και σκέτες. Ούτως ή άλλως η γεύση τους δεν συγκρίνεται. 

Υλικά για 20-25 κομμάτια περίπου

  • 250γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κυβάκια από ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • 3 κουτ. σούπας κράνμπερις
  • 300γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 25X25εκ.
  2. Με τον αβγοδάρτη χτυπάτε μέσα σε ένα μπολ τα ασπράδια με τις δυο ζάχαρες και προσθέτετε το φιλέ αμυγδάλου, τα ζαχαρωμένα κυβάκια πορτοκαλιού και τα κράνμπερις. Με μια σπάτουλα ανακατεύετε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί κι αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι που ετοιμάσατε.
  3. Το ισιώνετε να πάει παντού και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά.
  4. Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο μαζί με το χαρτί ψησίματος και αφήνετε να κρυώσει λίγο πάνω στον πάγκο σας. Με το ροδάκι της πίτσας χαράζετε τις φλωρεντίνες σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια πριν κρυώσουν και σκληρύνουν εντελώς και αφήνετε να σταθεροποιηθούν καλά και να κρυώσουν.
  5. Λιώνετε τα 250γρ. της κουβερτούρας σε μπεν μαρί και όταν λιώσει εντελώς κατεβάζετε το μπολ από την κατσαρόλα. Προσθέτετε μέσα τα υπόλοιπα 50γρ. κουβερτούρας που κρατήσατε κι ανακατεύετε με σπάτουλα διαρκώς μέχρι να λιώσει όλη και να κατέβει η θερμοκρασία της στους 31-32οC περίπου.
  6. Τότε παίρνετε λιωμένη κουβερτούρα με ένα κουταλάκι και καλύπτετε την πίσω πλευρά των φλωρεντίνων που κόψατε. Τις αραδιάζετε με τη σοκολάτα από πάνω στο χαρτί ψησίματος που έχετε στρώσει πάνω σε ρηχό ταψί και όταν τελειώσετε με όλες, βάζετε τις φλωρεντίνες στο ψυγείο να κρυώσουν εντελώς και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  7. Μεταφέρετε τις φλωρεντίνες σε μπολ ή πιατέλα σερβιρίσματος.

Σημείωση:

Αντί για αμύγδαλα φιλέ μπορείτε να κάνετε τις φλωρεντίνες με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, σουσάμι και αμύγδαλα και ότι ξηρό καρπό θέλετε.

written by Ιωάννα Σταμούλου

Είμαι η Ιωάννα Σταμούλου και είμαι καλά όταν μπορώ να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές για γλυκά –κυρίως- αλλά και φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς εύκολα στο δικό σας σπίτι με επιτυχία, μικρά μυστικά της κουζίνας μου, γαστρονομικές εμπειρίες από ταξίδια, πρόσωπα, πράγματα και προϊόντα που αγαπώ. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς.

 

 

Πηγή:https://sweetly.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.