O Έλληνας υδραυλικός που κάνει ανάπηρα σκυλάκια να περπατήσουν ξανά

556

Ο Βασίλης Τζιγκούρας, υδραυλικός στο επάγγελμα και φιλόζωος…στην ψυχή, αποφάσισε με τις γνώσεις και τις δεξιότητές του να βοηθήσει ανάπηρα τετράποδα. Και το πέτυχε.

Δεν είναι κάτι καινούργιο τα ανάπηρα σκυλάκια (είτε από ατύχημα, είτε από ασθένεια ή ηλικία) να περπατούν και πάλι, με τη βοήθεια αναπηρικού καροτσιού, ειδικά σχεδιασμένου για σκυλιά ή με συμπληρωματικά ορθοπεδικά μέλη (πιο διαδεδομένα στο εξωτερικό).

9

Ωστόσο, αυτά στοιχίζουν πολλά λεφτά και τα αδέσποτα ζώα, τα οποία έχουν κάποιους απλούς πολίτες να τα φροντίζουν ή βρίσκονται σε καταφύγια δίχως επιδότηση από το κράτος, δε θα είχαν καμία ελπίδα να αποκτήσουν ένα τέτοιο ειδικό καροτσάκι.

10

Στο συγκεκριμένο πρόβλημα ήρθε να δώσει λύση ο κ. Τζιγκούρας, που συνδέει σωλήνες, βάζει ρόδες, συμπληρώνει ιμάντες, βάφει εάν χρειαστεί την κατασκευή του και την προσαρμόζει στο ζώο που έχει ανάγκη. Αφότου πρώτα μετρήσει τις διαστάσεις του σώματος του ζώου, κατασκευάζει ακόμα και εντός 3 μόλις ωρών, ένα καροτσάκι το οποίο το βοηθά να ζήσει και πάλι αξιοπρεπώς.

Συνεπώς, σκυλάκια τα οποία έσερναν ανήμπορα τα ποδαράκια τους και η ζωή τους προβλεπόταν είτε σκληρή είτε…να διακοπεί από την ευθανασία, περπατάνε, τρέχουν και παίζουν ξανά.

11

«Χρησιμοποιώ υλικά της δουλειάς μου και τα συνδυάζω με κάποια εξαρτήματα για ποδήλατα ή skateboards», δηλώνει ο κ. Τζιγκούρας. Το εγχείρημα ονομάζεται +2feet.

12

Το κόστος για τα υλικά μπορεί να αρχίζει από τα 70 ευρώ και να αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και τα 200 ευρώ.

Για αυτές τις απαιτητικές περιπτώσεις γίνεται κάποιες φορές και έρανος μέσω facebook, οπότε μπορείτε και εσείς εάν το επιθυμείτε να συνεισφέρετε με ένα μικρό ποσό!

13

14

Εντούτοις, εάν κάποιος έχει ένα σκυλάκι στην οικογένειά του το οποίο έμεινε ανάπηρο και αναζητά λύση, ο κ Τζιγκούρας εφόσον ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει το κόστος, μπορεί να επενδύσει με ακόμα καλύτερα υλικά την κατασκευή του, όπως αναρτήσεις mountain bike ή ελαστικούς ιμάντες για την απόλυτη άνεση του σκύλου.

15

Ο επαγγελματισμός του κ. Τζιγκούρα αποδεικνύεται και από την κίνησή του να συμβουλευτεί κτηνίατρο, πριν προχωρήσει στην κατασκευή αναπηρικού αμαξιδίου, για να μην δημιουργήσει κάποιο περαιτέρω ορθοπεδικό ή ανατομικό πρόβλημα στο ζώο ενώ και μία θετική εκπαιδεύτρια σκύλων στηρίζει το εγχείρημα βοηθώντας τα ανάπηρα σκυλάκια, ειδικά αν είναι φοβικά, να δεχτούν το νέο τους… όχημα και να μάθουν να περπατούν με αυτό.

16

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της κρίσης αξιών, της ηθικής κρίσης, όπου όλα γύρω μας μοιάζουν να καταρρέουν, όπου ορισμένοι δεν σέβονται τη ζωή (ζώων ή και συνανθρώπων μας) και όπου κανένας δεν προσφέρει αφιλοκερδώς σχεδόν τίποτα, άνθρωποι σαν τον κ. Τζιγκούρα μας κάνουν να χαμογελάμε και να μην χάνουμε την ελπίδα μας πως υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι.

17

19

18

Περισσότερες πληροφορίες στo γκρουπ +2feet στο facebook

Πηγή:https://www.newsone.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.