Μιά αξιέπαινη πρωτοβουλία ή πως η αναπηρία δεν είναι πιά πρόβλημα.

357

Σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες των φιλόζωων και των εργαζομένων στην Υπηρεσία διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου μας.


Η Ζέτα, σκυλάκι μαλτέζ ηλικίας περίπου 5 ετών, βρέθηκε το καλοκαίρι κάπου στην περιοχή Σκαραμαγκά, παρατημένη και σε κακή κατάσταση. Σερνόταν ημιθανής, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα πίσω πόδια της. Οι φιλόζωοι που την περισυνέλεξαν την περιποιήθηκαν, ανέλαβαν το κόστος του κτηνίατρου και των δύο χειρουργείων που χρειάσθηκε, την υιοθέτησαν.


Σε συνεργασία με την Υπηρεσία διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου μας και με πρωτοβουλίες των εργαζομένων σ’ αυτή, βρέθηκε κατασκευαστής αναπηρικού αμαξιδίου, το αμαξίδιο παραγγέλθηκε σύμφωνα με το σωματότυπο της Ζέτας (πάρθηκαν μέτρα σαν να της έραβε κουστούμι) και σήμερα η Ζέτα, μετά από πολλούς μήνες ακινησίας, μπόρεσε να κάνει τα πρώτα της βήματα.


Για τη Ζέτα μιά καινούρια ζωή αρχίζει, μιά ζωή όπου η αναπηρία της δεν θα είναι πια πρόβλημα στην κίνηση της.


Για όλους τους φιλόζωους και για τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου μας, μια γλυκιά αίσθηση ικανοποίησης μας διακατέχει. Ότι ένα αδεσποτάκι του Δήμου δεν κατέληξε νεκρό δίπλα στους κάδους απορριμμάτων και ότι το αδεσποτάκι αυτό θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του δίπλα σε ανθρώπους που το αγαπούν, που το φροντίζουν και που θα το βγάζουν βόλτα πάνω στα τεχνητά μηχανικά “πόδια” του.

Καλή χρονιά!

Χαϊδάρι, Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019
Δημήτρης Σταυρίδης
Προϊστάμενος της Δ/νσης Προστασίας & Ελέγχου Περιβάλλοντος Δήμου Χαϊδαρίου.

Από την προσωπική σελίδα του Dimitris Stavridis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.