Θεσσαλονίκη: Ζωή σε πέντε ασθενείς χάρισε με τον θάνατό της μια γυναίκα

669

Πέντε άνθρωποι πήραν το δώρο ζωής που τους χάρισε μια πενηντάχρονη γυναίκα, η οποία απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή από ρήξη ανευρύσματος σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Περιφερειακό Γραφείο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) στη Βόρεια Ελλάδα, η γυναίκα αυτή όσο ζούσε είχε πει “ναι” στη δωρεά οργάνων και η οικογένειά της, σεβόμενη αυτή την επιθυμία της αμέσως μετά τον θάνατό της, έδωσαν τα όργανά της τα οποία ήδη έχουν μεταμοσχευτεί.

Σήμερα ένα κορίτσι 18 ετών στο Βέλγιο αναπνέει με τους δικούς της πνεύμονες, η καρδιά της πάλλεται στο στήθος ενός πενηνταοκτάχρονου ο οποίος μεταμοσχεύτηκε στο Ωνάσειο, το ήπαρ της μεταμοσχεύθηκε σε μία εξηνταδυάχρονη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ενώ οι νεφροί της μεταμοσχεύθηκαν σε δύο ασθενείς, ηλικίας 41 και 50 ετώνμ στον Ευαγγελισμό. Η δωρεά της δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά τα όργανα καθώς οι κερατοειδείς που έχουν δοθεί στην Τράπεζα Κερατοειδών του ΑΧΕΠΑ και τις επόμενες ημέρες θα χαρίσουν το φως και σε άλλους ασθενείς.

Πηγή:https://www.documentonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.