ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΛΙΩΜΕΝΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΣΥΡΙΑΝΟ

301

Ένα διαφορετικό ρυζόγαλο, χωρίς καθόλου ζάχαρη γιατί στην κορυφή στέκεται λιωμένο συριανό λουκούμι. Σου δίνω μάλιστα την δυνατότητα να το φτιάξεις κανονικότατο αλλά και με γάλα καρύδας αν νηστεύεις ή αν είσαι vegan.

Το ρυζόγαλο είναι ένα από τα πιο απλά και αγαπημένα μου γλυκά και το μοναδικό που θυμάμαι τη γιαγιά μου να μας φτιάχνει όταν ήμασταν παιδιά. Από την άλλη το λουκούμι είναι η αδυναμία μου και με ταξιδεύει πάντα στο νησί. Και για να εξηγούμαι, όταν λέω λουκούμι, εννοώ τριαντάφυλλο. Γιατί τα υπόλοιπα είναι λουκούμι περγαμόντο, μαστίχα, κλπ κλπ. ΤΟ λουκούμι είναι τριαντάφυλλο. Το συγκεκριμένο που χρησιμοποίησα είναι από το εργαστήριο Συκουτρή. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί ετοιμάζω ολόκληρο άρθρο. Και για το λουικούμι και για την αγαπημένη μου Ντίνα Συκουτρή.

Υλικά για 6 ποτηράκια

  • 100γρ. ρύζι γλασέ
  • 300γρ. νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 800γρ. γάλα καρύδας ή ρυζιού αν νηστεύετε ή γάλα κατσικίκιο αν δεν νηστεύετε
  • 60ml ροδόνερο
  • 50γρ. νισεστέ
  • 5 λουκούμια συριανά με γεύση τριαντάφυλλο

Εκτέλεση

  • Ρίχνετε σε κατσαρόλα το νερό, το ρύζι και το αλάτι και το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό του και να μαλακώσει.
  • Ανακατεύετε το κορν φλάουρ στο γάλα καρύδας να διαλυθεί καλά και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Συνεχίζετε να βράζετε ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο.
  • Ανακατεύετε μέσα το μισό ροδόνερο και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μετά από λίγο μοιράζετε το ρυζόγαλο σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα βάλετε ψυγείο.
  • Πριν σερβίρετε ψιλοκόβετε τα λουκούμια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό κρύο να τα μισοσκεπάζει και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Περιμένετε να πάρει βράση και ξεκινάτε να ανακατεύετε διαρκώς με αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει το λουκούμι και να ομογενοποιηθεί με το νερό. Στο τέλος τραβάτε το λουκούμι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το υπόλοιπο ροδόνερο.
  • Μοιράζετε το λιωμένο λουκούμι πάνω από τα ρυζόγαλα και αφήνετε να κρυώσει πριν σερβίρετε το ρυζόγαλο πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη. Από το κουτί, ξέρετε…

Είμαι η Ιωάννα Σταμούλου και είμαι καλά όταν μπορώ να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές για γλυκά –κυρίως- αλλά και φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς εύκολα στο δικό σας σπίτι με επιτυχία, μικρά μυστικά της κουζίνας μου, γαστρονομικές εμπειρίες από ταξίδια, πρόσωπα, πράγματα και προϊόντα που αγαπώ. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς.

written by Ιωάννα Σταμούλου

Πηγή:https://sweetly.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.