ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

149

Τα ρεβίθια είναι από τα αγαπημένα μου όσπρια. Εκτός από ρεβιθάδα φούρνου ή την κλασική λεμονάτη σούπα μου αρέσουν μαγειρεμένα με μπαχαρικά και διάφορα λαχανικά. Όπως το κουνουπίδι  στην συγκεκριμένη περίπτωση. Η κανέλα, ο κουρκουμάς, ο αστεροειδής και η ντομάτα ταιριάζουν πολύ σε αυτό το φαγητό.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 300γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα για 12 ώρες τουλάχιστον
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 80γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας κουρκουμά
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 400γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουνουπίδι μικρό σε μικρά μπουκετάκια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λεμόνι χυμός, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σουρώνετε και βράζετε τα μουλιασμένα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό. Μετά από ένα 10λεπτο βράσιμο, αλλάζετε νερό και βράζετε για 30-40 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σκουπίζετε την κατσαρόλα και την βάζετε στη φωτιά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτετε τα κρεμμύδια και το καρότο. Σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και μετά από 2 λεπτά προσθέτετε το σκόρδο, τον κουρκουμά, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ξύλο της κανέλας. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.
  3. Προσθέτετε το κουνουπίδι και τα ρεβίθια στην κατσαρόλα και ξεκινάτε να ανακατεύετε να πάρουν τα αρώματα. Ύστερα ρίχνετε τις ντομάτες και λίγο νερό.
  4. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε ξανά κι αφού πάρει μια καλή βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα ρεβίθια και να βράσει το κουνουπίδι.
  5. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό προσθέτοντας, αν θέλετε, λίγο χυμό λεμονιού.

Είμαι η Ιωάννα Σταμούλου και είμαι καλά όταν μπορώ να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές για γλυκά –κυρίως- αλλά και φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς εύκολα στο δικό σας σπίτι με επιτυχία, μικρά μυστικά της κουζίνας μου, γαστρονομικές εμπειρίες από ταξίδια, πρόσωπα, πράγματα και προϊόντα που αγαπώ. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς.

written by Ιωάννα Σταμούλου

Πηγή:https://sweetly.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.