ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΡΑΒΑΝΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

122

Βρίσκω το ραβανί καρύδας πολύ μαμαδίστικο γλυκό, γιατί κι η δική μου μαμά μας το έφτιαχνε πολύ συχνά όταν είμαστε παιδιά. Εδώ του πρόσθεσα ροζουλί κρέμα σαντιγί που αρωμάτισα με τριαντάφυλλο και φράουλες και το έκανα τούρτα. Έγινε τέλειο!

Υλικά για δύο ταψάκια διαμέτρου 23εκ.

Για το ραβανί

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 3 αβγά
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά (200γρ.)
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 φλιτζάνι (160γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι (175γρ.) σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι (70γρ.) τρίμμα ινδικής καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας γεμάτη μπέικιν πάουντερ

 Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουτ. σούπας χυμό από λεμόνι

Για τη διακόσμηση

  • 400γρ. φράουλες
  • 500γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 3 κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλου ή γρεναδίνη ή μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
tourta karyda fraoula 9edited

 Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει το σιρόπι.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και τα ξύσματα του λάιμ και του λεμονιού. Ρίχνετε και το γιαούρτι και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
  3. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, την ινδική καρύδα και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε το μείγμα λίγο λίγο στο μίγμα του μίξερ ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Βουτυρώνετε ελαφρά δύο ταψάκια διαμ. 23εκ. και τοποθετείτε στον πάτο τους από ένα κομμάτι χαρτιού ψησίματος κομμένο στην ίδια διάσταση. Μοιράζετε μέσα τη ζύμη και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει, να φουσκώσει και να ψηθεί όμορφα και να ροδοκοκκινίσει το γλυκό.
  5. Ξεφουρνίζετε τα ραβανί, αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά και τα σιροπιάζετε μέσα στο ταψί, ρίχνοντας το σιρόπι από πάνω κουταλιά κουταλιά. Περιμένετε να το απορροφήσει όλο και να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζετε την σαντιγί.
  6. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη. όταν αρχίσει να κάνει ρυτίδες η σαντιγί προσθέτετε το σιρόπι της γρεναδίνης ή το σιρόπι του τριαντάφυλλου και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει πολύ καλά η σαντιγί, να κάνει έντονες ρυτίδες και να στέκεται.
  7. Τοποθετείτε το πρώτο ραβανί σε πιατέλα και από πάνω κάνετε μια στρώση γενναία με ροζ σαντιγί και μετά με φράουλες κομμένες σε κυβάκια. Σκεπάζετε με το δεύτερο ραβανί, και τελειώνετε με ροζ σαντιγί και κυβάκια φράουλας. Ολοκληρώνετε τη διακόσμηση με μισές και ολόκληρες φράουλες και φυλλαράκια δυόσμου και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Είμαι η Ιωάννα Σταμούλου και είμαι καλά όταν μπορώ να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές για γλυκά –κυρίως- αλλά και φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς εύκολα στο δικό σας σπίτι με επιτυχία, μικρά μυστικά της κουζίνας μου, γαστρονομικές εμπειρίες από ταξίδια, πρόσωπα, πράγματα και προϊόντα που αγαπώ. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς.

written by Ιωάννα Σταμούλου

Πηγή:https://sweetly.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.