Δωρεάν οδοντίατρος για 900.000 μαθητές Δημοτικού

615

∆ωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες θα έχουν όλα τα παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, από τα µέσα Απριλίου, καθώς αναµένεται να ξεκινήσει µία νέα παροχή του υπουργείου Υγείας µέσω του ΕΟΠΥΥ.

Το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟ{ΥΥ εξασφάλισε κονδύλι 40 εκατ. ευρώ από το πλεόνασμα, προκειμένου 900.000 παιδιά της χώρας μας να μπορούν να επισκέπτονται ιδιώτες οδοντιάτρους και να κάνουν εξετάσεις και θεραπείες εντελώς δωρεάν.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα κανένα ταμείο δεν καλύπτει επισκέψεις σε ιδιώτες οδοντίατρους.

Όπως σημειώνει το «Έθνος» σε ρεπορτάζ του στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται να γίνει ειδική σύµβαση µε ιδιώτες οδοντιάτρους, µέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων, ώστε να εξασφαλισθεί ένα πακέτο υπηρεσιών που θα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά και θα αποζηµιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Μεταξύ των υπηρεσιών που θα µπορούν να λαµβάνουν τα παιδιά είναι φθοριώσεις, καθαρισµοί και σε κάποιες περιπτώσεις και σφραγίσµατα. 

Επόμενος στόχος του υπουργείου Υγείας, εγόσον το συγκεκριμένο πρόγραμμα τεθεί σε ισχύ είναι η κατάρτιση νέων προγραμμάτων ώστε να µπορούν να παρασχεθούν ανάλογες υπηρεσίες και για εφήβους και ενηλίκους.

Πηγή,:tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.