ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΕΛΟΥΤΕ

153

Μια από τις πιο νόστιμες βελουτέ  είναι κι αυτή η καροτόσουπα. Η γλύκα του καρότου  αγαπάει το πικάντικο χαρακτήρα του κάρι και του τζίντζερ, ενώ η κόκκινη πιπεριά της χαρίζει ακόμη πιο έντονο χρώμα κι επιπλέον γλύκα. Μπορείτε να την κάνετε νηστίσιμη με ελαιόλαδο, μπορείτε και με βούτυρο που θα της δώσει έξτρα γεύση. Όπως αγαπάτε!

Υλικά για 5 άτομα

  • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες
  • 50γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κάρι (όχι πολύ καυτερό)
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών φρέσκο ή νερό
  • 1 κομμάτι τζίντζερ 3εκ. καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μέσα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και σοτάρετε για 2 λεπτά το κρεμμύδι, με το σκόρδο και το κάρι.
  2. Προσθέτετε τα καρότα και σοτάρετε για λίγο ακόμη να γυαλίσουν. Αλατοπιπέρώνετε.
  3. Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών ή το νερό και όταν έρθει η σούπα σε βρασμό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
  4. Πολτοποιείτε επιτόπου τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ σε 2-3 δόσεις και προσθέτετε το ξυσμένο τζίντζερ. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα αραιώνετε με λίγο νερό βραστό.
  5. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε πιάτα.

written by Ιωάννα Σταμούλου

Είμαι η Ιωάννα Σταμούλου και είμαι καλά όταν μπορώ να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές για γλυκά –κυρίως- αλλά και φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς εύκολα στο δικό σας σπίτι με επιτυχία, μικρά μυστικά της κουζίνας μου, γαστρονομικές εμπειρίες από ταξίδια, πρόσωπα, πράγματα και προϊόντα που αγαπώ. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς.

Πηγή:https://sweetly.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.