Κοζάνη: Εκδήλωση για τη δωρεά οργάνων

359

Έκκληση όχι μόνο να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για τη δωρεά οργάνων, αλλά και να γίνουν δωρητές έκαναν οι διοργανωτές της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα του Κοβεντάρειου του δήμου Κοζάνης, στις  6 το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, τόνισε ότι θα δοθούν όλες οι απαντήσεις των ερωτήσεων που αφορούν τη δωρεά οργάνων, για τις οποίες θα διασφαλιστεί το απόρρητο, αφού θα γίνουν από τους ενδιαφερόμενους γραπτά.

Παράλληλα όπως ανέφερε η Δυτική Μακεδονία και η Κοζάνη «αποτελεί φωτεινό παράδειγμα στη δωρεά ζωής», στη χώρα μας, που είναι στις τελευταίες θέσεις πανευρωπαϊκά, καθώς υπάρχουν σύλλογοι, όπως των  Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα ζωής» και των Ηπειρωτών Κοζάνης, που πρωτοπορούν στον τομέα αυτό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα ζωής», Θεόδωρος Τσαουσίδης, αφού τόνισε ότι «θα πρέπει ο κόσμος να συμμετέχει στις δράσεις αυτές» επισήμανε ότι όσοι θέλουν να βγάλουν τη νέα κάρτα του δωρητή θα μπορούν να το κάνουν και στο χώρο της εκδήλωσης, αρκεί να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ και τους κωδικούς TAXIS.

«Με τη μεταμόσχευση οργάνων από ένα άτομο μπορούν να σωθούν μέχρι 30 άνθρωποι ή να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης, Λεωνίδας Μαγκάκης, ο οποίος τόνισε ότι στην εκδήλωση θα μιλήσουν επιστήμονες από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και από το Κέντρο Δωρητών Μυελού των Οστών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Πηγή:https://www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.