Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΚοινωνικές ΠαροχέςΠαραχώρηση 6 ακινήτων για τη στέγαση υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με Αυτισμό...

Παραχώρηση 6 ακινήτων για τη στέγαση υπηρεσιών φροντίδας σε άτομα με Αυτισμό και Νοητική Αναπηρία από το Υπ. Εργασίας

Στη δωρεάν παραχώρηση έξι ακινήτων στον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και Ατόμων με Αυτισμό και Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα» για διάστημα 10 ετών προχωρούν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Ειδικότερα, έπειτα από αίτημα της υφυπουργού Εσωτερικών, τομέα Μακεδονίας- Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου και του Συλλόγου, αποφασίστηκε η παραχώρηση των ακινήτων που βρίσκονται στην πρώην Παιδόπολη «Άγιος Δημήτριος» του δήμου Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται από το Σύλλογο για την παροχή υπηρεσιών και φροντίδας σε άτομα με αυτισμό και νοητική αναπηρία, καθώς και για τη στήριξη των οικογενειών τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, στα ακίνητα, ιδιοκτησίας της Πρόνοιας, στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου και διατίθενται για τη φιλοξενία αυτιστικών ατόμων, τις θεραπείες και την εκπαίδευσή τους.

Η παραχώρηση γίνεται σε εφαρμογή νόμου του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε το 2018, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα παραχώρησης της ακίνητης περίουσίας του για την υλοποίηση έργων ή προγραμμάτων κοινωφελούς ή προνοιακού χαρακτήρα.

Πηγή:https://www.amea-care.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα