Ένα νηπιαγωγείο διαμορφώνει τον καλύτερο άνθρωπο

822

Ανάρτηση στην σελίδα τους στο διαδίκτυο από το

2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης.

Παρουσιάζουν το γεγονός με κατανοητά λόγια μέσα από το θεατρικό παιχνίδι συνδέοντας υπό μορφή “αληθινού” παραμυθιού το παρελθόν με το τώρα.

Αυτή είναι η Ενσυναίσθηση που τόσο λείπει από τις προηγούμενες γενιές.

Διαβάστε το κείμενο :

” Σήμερα στην τάξη μας, με αφορμή την έκθεση που θα συμμετάσχουμε στην Θεσσαλονίκη, μιλήσαμε και συζητήσαμε για την προσφυγιά. 
Τι σημαίνει, πότε συμβαίνει, πόσο επώδυνο είναι.


Εμείς που τώρα μπορούμε και ζούμε σε παράδεισο, κατοικούμε στην προσφυγική γειτονιά μας τον Ξηρόκαμπο, που θεμελιώθηκε το 1925 περίπου αν θυμάμαι καλά, γιατί εκεί προσέφυγαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες και μάλιστα ο μικρός δρόμος του Νηπιαγωγείου μας και του 6ου Δημοτικού είναι αφιερωμένος στην πρώτη Μικρασιάτισσα πρόσφυγα δασκάλα που δίδαξε στο νεοϊδρυθέν τότε 6ο Δημοτικό την Ευγενία Λαζάρογλου. 


Αλλά και χρονικά πιο πίσω αν πάμε, το 1822 Χιώτες πρόσφυγες προσέφυγαν στην ασφάλεια της Σύρου διωγμένοι και κατατρεγμένοι από τους Τούρκους και δημιούργησαν το κόσμημα που ονόμασαν οι ίδιοι Ερμούπολη και που είμαστε τυχεροί που απολαμβάνουμε την ασφαλή και όμορφη ζωή μας όντας κάτοικοι.


Ευαισθητοποιηθήκαμε, σκεφτήκαμε πώς μπορούμε και θέλουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που τώρα είναι πρόσφυγες. Είδαμε πού ζουν, πώς ζουν, προσπαθήσαμε να αντιληφθούμε πώς νιώθουν, παίξαμε παιχνίδια ρόλων και θεατρικό παιχνίδι με θέμα την προσφυγιά.
Αποφασίσαμε να προσφέρουμε αυτά που χρειάζονται ως πρόσφυγες ενώ ταυτόχρονα ανακαλύψαμε ότι το να προσφέρεις και το να βοηθάς είναι χαρά.


Στη συνέχεια μιλήσαμε μέσω υπολογιστή με τον ζωγράφο Νίκο Ζάρρα του οποίου η χαρά είναι η προσφορά. 


Στο ελεύθερο παιχνίδι τους τα παιδιά έστησαν μία γωνιά και την ονόμασαν “προσφυγωνιά”!!

Συγχαρητήρια στη διδακτική ομάδα ,μας δίνεται μέσα από την ανάρτηση σας Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στη χώρας μας που θα το διαμορφώσουν οι ευαισθητοποιήμενοι πολίτες που διαμορφώνεται μέσα από τη δουλειά σας στη τάξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.