Πασχαλινό τσουρέκι με γεύση και αρώματα Ελληνικού Πάσχα

174

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια

150 γρ. μέλι

150 γρ. νερό

1 ½  κ.σ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο και 50 γρ. επιπλέον

2 αυγά

Ξύσμα πορτοκαλιού

15 γρ. μαγιά ξηρή

10 γρ. μαχλέπι

2 βανίλιες

1,5 γρ. μαστίχα

1 πρέζα αλάτι

1 ασπράδι για επάλειψη

Αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και μαγιά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλεύρι και αφήνουμε ένα τέταρτο.

 Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε βούτυρο και μέλι και τα ζεσταίνουμε. Στο multi βάζουμε ζάχαρη, βανίλια, μαχλέπι και μαστίχα.

Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, τα προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο. 

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ξύσμα και, μετά, τα αυγά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και τη μαγιά.

Χτυπάμε καλά και μετά από 10’ προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί. 

Κόβουμε το ζυμάρι και του δίνουμε σχήμα πλεξούδας.

Βάζουμε τα τσουρέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα για να φουσκώσουν. Αλείφουμε με ασπράδι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 25-30’.

Αυτή η πολύ εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή είναι του αγαπημένου μας ‘Ακη Πετρετζίκη .

Η εκτέλεση και οι φωτό από τη σύνταξη.

Πιστέψτε μας μύρισε το σπίτι μαχλέπι, βανίλια , μαστίχα… μυρωδιές και γεύσεις  από το  Ελληνικό Πάσχα της πατρίδας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.