“Ενα καπάκι βοηθάει ένα παιδάκι…πολλά καπάκια βοηθούν πολλά παιδάκια”

8445

Κάποτε ήταν ένα χαμογελαστό ,λαμπερό  παιδί που πέταξε πολύ νωρίς για την γειτονιά των Αγγέλων με την αγαπημένη του μηχανή .

Γιώργος Λουμίδης 8/6/1986     5/6/2013


 

Ο κολλητός του εκείνο το χρονικό διάστημα έφτιαχνε την επιχείρηση του. Τη βάπτισε με το όνομα του γελαστού παιδιού Μάντρα Ανακυκλώσιμων Υλικών “ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΜΙΔΗΣ”.

 

Ιωσήφ Ρούσσος ,Γιώργος Λουμίδης


 

Λίγα χρόνια αργότερα ,στην ίδια πόλη, ένα κορίτσι   έχοντας τελειώσει τις σπουδές της, γύρισε πίσω στον τόπο της αναζητώντας την επαγγελματική της πορεία , στην καρδιά της Ελληνικής Κρίσης.

Χριστίνα Πρίντεζη


Άρχισε να δουλεύει σε κλάδους διαφορετικούς με τις σπουδές της ,να ψάχνει, να αναζητά κάνοντας παράλληλα ένα μεταπτυχιακό πάνω στην επιστήμη που σπούδασε.

Εν τέλη αποφάσισε να ρισκάρει και να δοκιμάσει τη δύναμη της,πάνω στο αντικείμενο των σπουδών της, ανοίγοντας έναν βρεφονηπιακό σταθμό το  Αερόστατο.

Δυο νέα παιδιά ,δυο διαφορετικές επαγγελματικές δραστηριότητες .

Κοινό στοιχείο στα οικοδομικά υλικά τ’ όνομα του παιδιού “ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΜΙΔΗΣ”  και στη δεύτερη η ενασχόληση με το παιδί.

Δυο νέα παιδιά, δυο νέοι επαγγελματίες ενώθηκαν στην προσφορά τους στην κοινωνία, επιστρέφοντας με την μορφή της αλληλεγγύης  τα καλά στοιχεία που τους έχει δώσει η ζωή.

Δημιούργησαν τη δράση:

ΕΝΑ ΚΑΠΑΚΙ ΒΟΗΘΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ,ΠΟΛΛΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ”

Συλλέγουν καπάκια πλαστικά από μπουκάλια κάθε είδους .

Αντί να τα πετάξεις στα απορρίμματα πολύ απλά τα πηγαίνεις στους  χώρους συγκέντρωσης που έχουν ορίσει και λίγο-λίγο ,κιλό-κιλό  μαζεύεται ο ένας τόνος, ακολουθεί και ο δεύτερος.

Τα καπάκια φορτώνονται στα φορτηγά και πάνε στην  Αθήνα στον ανακυκλωτή, ζυγίζονται και εκείνος κατ΄ ευθείαν καταθέτει το αντίστοιχο ποσό στο λογαριασμό της Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων, ένα κέντρο ημέρας που λειτουργεί 22 χρόνια στην Ερμούπολη της Σύρου ,ένα κέντρο ημέρας βάλσαμο για τα “αγκάθια” στις ψυχές παιδιών,μια ΣΤΕΓΗ που  βραβεύτηκε στα φετινά Αριστεία της Ακαδημίας Αθηνών.

Μια «Στέγη» Και Μια Μάνα Για Τα Παιδιά Ενός Κατώτερου Θεού

Τα χωματουργικά υλικά με τ όνομα του λαμπερού παιδιού, με τ΄ όνομα ενός αγγέλου του ουρανού, ο βρεφονηπιακός σταθμός που φροντίζει καθημερινά βρέφη και νήπια ,έχοντας κοινή συνισταμένη την προσφορά, βοηθούν τα παιδιά που χρειάζονται την προσοχή μας.

Βοηθούν με μια δράση που στην ουσία στηρίζεται στα απορρίμματα μας ,να καλυφτούν κάποιες από τις καθημερινές ανάγκες των 40 παιδιών που στηρίζει η Η ΣΤΕΓΗ.

Μπορεί να είναι ο λογαριασμός μιας ΔΕΚΟ, μπορεί να είναι το ζευγάρι γυαλιά μυωπίας ενός παιδιού, μπορεί να είναι τα εισιτήρια του πλοίου για τον γιατρό στην Αθήνα, μπορεί να είναι το χαρτζιλίκι που λείπει από τη τσέπη τους στο σχολείο….πολλά μπορεί που διαχειρίζεται με σύνεση και σοφία η επί χρόνια ψυχή της ΣΤΕΓΗΣ κ Μαρία Φωστέρη Κοινωνική Λειτουργός.

Ο Ιωσήφ Ρούσσος με την επιχείρηση του ‘Μάντρα ανακυκλώσιμων Υλικών ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΜΙΔΗΣ” μαζί με την Χριστίνα Πρίντεζη “υπηρεσίες προσχολικής αγωγής βρεφονηπιακός σταθμός Αερόστατο ” ένωσαν τη δύναμη της νιότης τους βοηθώντας τον τόπο τους ,την κοινωνία που έχει ανάγκη, με την συμμετοχή όλων εσάς που ανακυκλώνετε τα απορρίμματα σας…τα καπάκια  από τα άδεια μπουκάλια.

Η δράση ‘ΕΝΑ ΚΑΠΑΚΙ ΒΟΗΘΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ, ΠΟΛΛΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ’στη Σύρο με τη συμβολή όλου του ευαισθητοποιημένου κόσμου για  τις ανάγκες των παιδιών της ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ.

Όπως είπε πριν από χρόνια ο Παύλος «Υπερασπίσου Το Παιδί Γιατί Αν Γλιτώσει Το Παιδί Υπάρχει Ελπίδα»

 

Χώροι συγκέντρωσης καπακιών :

Βρεφονηπιακός Σταθμός “ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ”

(Μάρμαρο Κάτω-Μάννα Σύρος)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μονάδα Ανακύκλωσης Υλικών

“ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ”

(Χρούσσα Σύρος)

Προσπαθούμε για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο που μας αξίζει να ζούμε.

Σ έναν κόσμο που αξίζει…… βοηθάω τον τόπο μου.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συνχαρητηρια ειστε νεα παιδια με οραμα τα πολλα λογια τα δικα μου ειναι φτωχια σε εσας αξιζει ενα μεγαλο ΜΠΡΑΝΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!ολοι μαζι μπορουμε !!!!!!!!!!!!!!!!1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.