Μια έκθεση ζωγραφικής φιλική σε ανθρώπους με αμαξίδιο

866

Γράφει στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο ο
 Marinos Katagas  :

“Όσοι με γνωρίζουν μέσω του προφίλ μου εδώ ξέρουν ότι δε συνηθίζω τέτοιες δημοσιεύσεις, όμως υπάρχει ένας ιδιαίτερος λόγος αυτή τη φορά.

Ο εικονιζόμενος κύριος στο αμαξίδιο είναι ο πατέρας μου Κώστας Καταγάς, για τον οποίο μπορώ να γράφω σελίδες, αλλά θα αρκεστώ σε λίγα λόγια. Μετά από ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στα 52 χρόνια του, επιπλοκές, κακή ιατρική διαχείριση και 22 μήνες παραμονής στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, παρέμεινε καθηλωμένος στο αμαξίδιο.

Παρά το γεγονός ότι η ζωή τον κάθισε στο «καροτσάκι», αυτός δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Βρήκε τα μέσα και τους τρόπους και χάραξε τη δική του πορεία. Χρησιμοποίησε τη ζωγραφική και κατάφερε να ταξιδεύει τον νου του μακρυά και να φροντίζει να σώσει την ψυχή του. Μπορώ να πω πολλά για το πως μου δείχνει κάθε μέρα πως η ζωή συνεχίζεται, πως σημασία έχει να παλεύεις, πως καθορίζεις εσύ το μέλλον σου. Το σημαντικότερο όμως είναι τι μπορείς και οφείλεις να κάνεις για τον διπλανό σου. Πως οφείλεις να βλέπεις τον κόσμο και μέσα από τα δικά του μάτια και να αναγνωρίζεις και τις δικές του ανάγκες.

Από την επόμενη Δευτέρα λοιπόν ο Κώστας, ύστερα από πολλές, θα κάνει μία έκθεση διαφορετική από τις άλλες. Θα έχουμε τη δυνατότητα, εάν το θέλουμε, εσύ και εγώ, να καθίσουμε σε ένα αμαξίδιο και να παρατηρήσουμε τα έργα του από μία άλλη οπτική γωνία. Και αν αυτό που βλέπεις σε ενδιαφέρει, θα μπορείς το τριήμερο 21 – 23 Ιουνίου στην Πάτρα να παρακολουθήσεις ένα συνέδριο με θέμα «Μία πόλη φιλική για όλους». Κάνε το πρόβλημα του διπλανού σου και δικό σου πριν σε προλάβει αυτό. Μπορούμε να κάνουμε πολλά.

ΥΓ: Όχι δεν κατεβαίνω για Δημοτικός Σύμβουλος στην Πάτρα.”

Marinos Katagas είναι με τον Konstantinos Katagas.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.