ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙ (ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ)

313

Αν δεν είναι το πιο αγαπημένο λικέρ, τότε είναι το πιο χωνευτικό. Κλείνει με τον καλύτερο τρόπο ένα πλούσιο δείπνο. Και πώς να αντισταθεί κανείς σε ένα λιμοντσέλο με τριμμένο πάγο;

Υλικά

  • 3 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού γεμάτες
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο τσικουδιά ή βότκα ή τσίπουρο καλής ποιότητας

Για το σιρόπι

  • 200ml νερό
  • 200γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μπλέντερ τo ξύσμα των λεμονιών μαζί με τη ζάχαρη και λίγη τσικουδιά να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
  2. Ρίχνετε την υπόλοιπη τσικουδιά σε ευρύχωρο βάζο και προσθέτετε τον πολτό που φτιάξατε. Κλείνετε το βάζο ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.
  3. Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  4. Σουρώνετε το μίγμα της τσικουδιάς περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

written by Ιωάννα Σταμούλου

Είμαι η Ιωάννα Σταμούλου και είμαι καλά όταν μπορώ να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές για γλυκά –κυρίως- αλλά και φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς εύκολα στο δικό σας σπίτι με επιτυχία, μικρά μυστικά της κουζίνας μου, γαστρονομικές εμπειρίες από ταξίδια, πρόσωπα, πράγματα και προϊόντα που αγαπώ. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς.

Πηγή:http://sweetly.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.