ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

172

Παγωτό που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα χωρίς αβγά και βράσιμο, μόνο με γάλα σε τρεις μορφές: κρέμα γάλακτος, εβαπορέ και ζαχαρούχο. Τα μπισκότα θα τα φτιάξουμε μόνοι μας και θα είναι με βούτυρο, κακάο και σοκολάτα. Τα μισά θα τα βάλουμε στο παγωτό, τα υπόλοιπα θα τα σερβίρουμε με τον καφέ.

Υλικά για ένα μπολ παγωτό, ενάμιση λίτρου περίπου

  • 400ml κρέμα γάλακτος ARLA
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα ή άλλο της επιλογής σας
  • 2 βανίλιες
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ

Για τα μπισκότα

  • 125γρ. βούτυρο LURPAK μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 75γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 170γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30γρ. κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 75γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζετε τα μπισκότα: Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε τo αβγό.
  2. Ύστερα ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού και μετά το μείγμα με το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να το πάρει όλο.
  3. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν κι αυτά στη ζύμη.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά. Παίρνετε μικρές  ποσότητες  ζύμης και πλάθετε μπαλίτσες σε μέγεθος μικρού καρυδιά. Τις πατάτε λίγο να πλατύνουν και τις αραδιάζετε στο ταψί αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα πλατύνουν στο ψήσιμο τα κούκις.
  5. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου. Τα ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί.
  6. Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προς το τέλος προσθέτετε και το λικέρ. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
  7. Τώρα το μείγμα σας έχει φουσκώσει κι αφρατέψει πάρα πολύ. Προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και χτυπάτε λίγο ακόμη. Σταματάτε το μίξερ όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σπάζετε μέσα 10-15 κούκις και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα. Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει.
  8. Σερβίρετε κόβοντας σε μπάλες με το ειδικό σκουπ και γαρνίροντας με τα υπόλοιπα μπισκότα.

written by Ιωάννα Σταμούλου

Είμαι η Ιωάννα Σταμούλου και είμαι καλά όταν μπορώ να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές για γλυκά –κυρίως- αλλά και φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς εύκολα στο δικό σας σπίτι με επιτυχία, μικρά μυστικά της κουζίνας μου, γαστρονομικές εμπειρίες από ταξίδια, πρόσωπα, πράγματα και προϊόντα που αγαπώ. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς.

Πηγή:https://sweetly.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.