Λιποθυμίες στο Μετρό: Απαράδεκτες οι συνθήκες εν μέσω καύσωνα

410

Δύσκολες έως και ακατόρθωτες ήταν οι σημερινές μετακινήσεις των πολιτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και πολύ περισσότερο στο μετρό. Τα περισσότερα κλιματιστικά δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα. Αυτό, διότι τα πιο πολλά κλιματιστικά, είτε δεν λειτουργούν καθόλου, είτε υπολειτουργούν.

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας δεν είναι φιλόξενη. Αντίθετα, μοιάζει να είναι αποπνικτική. Γι’ αυτό το λόγο συνιστάται η προσοχή των πολιτών. Ο πολύς και μαζεμένος κόσμος δεν είναι ό,τι καλύτερο. Πόσο μάλλον, όταν υπάρχει και έλλειψη στην επάρκεια του κλιματισμού. Αυτά τα δύο μπορούν να σχηματίσουν έναν συνδυασμό, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει κάθε άνθρωπο σε λιποθυμίες ή και σε σοβαρότερες καταστάσεις.

Έχοντας ως βάση το ρεπορτάζ, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για διπλό λιποθυμικό περιστατικό στο μετρό της Αθήνας. Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες που βρισκόντουσαν σε βαγόνι, δεν άντεξαν τη ζέστη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λιποθυμήσουν. Η ζέστη είναι αφόρητη τις τελευταίες ημέρες. Η υπολειτουργία του κλιματισμού ήταν από μόνη της ένας σημαντικός εξίσου παράγοντας για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Τα ανοιγμένα παράθυρα, δεν μπορούν να αποτελέσουν τη λύση του προβλήματος. Η κατάσταση στους παλιούς συρμούς είναι απαράδεκτη. Επίσης, ενδεικτικό της κατάσταση που επικρατεί στο μετρό είναι και οι συνθήκες που επικρατούν στους καινούριους συρμούς. Κι εκεί επίσης ο κλιματισμός φαίνεται πως δεν βρίσκεται σε λειτουργία.

Όπως και να έχει, οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν βρει λύση στο πρόβλημα. Η αλλαγή μοιάζει μονόδρομος, διότι μπορεί να υπάρξει ακόμη και απώλεια ανθρώπων σε πιο προχωρημένες ή ειδικές περιπτώσεις. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι και η κατάσταση στα λεωφορεία της Αθήνας φαίνεται να είναι όμοια με αυτή.

Πηγή:https://www.enimerotiko.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.