Γίγαντες στο φούρνο, με τη συνταγή της γιαγιάς!

1176

Υλικά συνταγής

Τα φασόλια γίγαντες στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε αρκεί να θυμηθούμε μία ημέρα πριν να τα βάλουμε στο νερό για να φουσκώσουν.

Αφου λοιπόν βάλουμε τα φασόλια μας σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τους γίγαντες από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν.

Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

Ελέγχουμε τους γίγαντες καθε 20 λεπτά και όταν δούμε ότι έχουν μαλακώσει αρκετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και στραγγίζουμε τα φασόλια μας. Κρατήστε ένα φλυτζάνι με το ζουμί για να το βάλετε στο πυρέξ στο τέλος.

Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι , πιπέρι και ρίγανη.

Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαιντανό.

Αν έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί των φασολιών (όταν τα βράζαμε), το περιχύνουμε και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρουν μια βράση.

Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρεξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Οι γίγαντες στο φούρνο είναι έτοιμοι.

Εικόνα: eleni

Δημοσίευση: eleni

Πηγή:https://www.supersyntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.