Σάλος με την εφαρμογή FaceApp: Μπορεί να έχει πλάκα αλλά κρύβει έναν σοβαρό κίνδυνο

3429

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί σχετικά με την εφαρμογή FaceApp που έχει κάνει θραύση τις τελευταίες μέρες. Μπορεί κι εσείς να έχετε ενδώσει στο… trend και να έχετε ήδη τσεκάρει πώς θα μοιάζετε σε πολλά χρόνια από τώρα, αλλά ίσως πρέπει να γνωρίζετε τον σοβαρό κίνδυνο που κρύβεται πίσω από τη δημοφιλή εφαρμογή.

Τι είναι το FaceApp

Δημιουργήθηκε από μια ομάδα Ρώσων προγραμματιστών το 2017. Η δωρεάν αυτή υπηρεσία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να επεξεργαστεί μια φωτογραφία από τη συλλογή του τηλεφώνου σας και να σας δείξει πώς θα είστε σε 20 ή και 30 χρόνια. Μπορεί επίσης, να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σας, να δείτε πώς θα είστε με μούσι, αλλά και νεότεροι.

Έτσι θα μοιάζει σε μερικά χρόνια η Μέγκαν Μαρκλ σύμφωνα με την εφαρμογή

Η ανησυχία των ειδικών

Ωστόσο, οι ειδικοί ανησυχούν για μια αμφισβητήσιμη ρήτρα στην εφαρμογή, χάρη στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση να αποθηκεύει και να χρησιμοποιεί της εικόνες σας, χωρίς την άδειά σας. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της εφαρμογής προσφέρουν ουσιαστικά στο FaceApp πρόσβαση στην χρήση, την τροποποίηση, προσαρμογή και δημοσίευση των εικόνων σας με αντάλλαγμα για την υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης.

Το FaceApp δηλαδή, επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το όνομά σας, το όνομα χρήστη και άλλα στοιχεία χωρίς την έγκρισή σας και χωρίς να έχετε την δυνατότητα να το παραβιάσετε ή να διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτό. Επίσης, δεν θα σας αποζημιώσει για το υλικό αυτό και θα διατηρήσει την εικόνα πολύ μετά την διαγραφή της εφαρμογής.

Πηγή:https://www.infowoman.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.