Ψήφισε με την γόπα σου :”Γόπα project “

2103

Ψήφισε με την γόπα σου

Το γόπα project αφορά την δημιουργία ενός αστικού σταχτοδοχείου το οποίο αφενός έρχεται να καλύψει την απουσία δημόσιων σταχτοδοχείων στην Αθήνα και αφετέρου να κινητοποιήσει με ευρηματικό τρόπο τους καπνιστές έτσι ώστε να μειωθούν τα απορρίμματα τσιγάρου στο δημόσιο χώρο. Το σταχτοδοχείο μέσω ενός συστήματος ψηφοφορίας ενθαρρύνει τους καπνιστές να το χρησιμοποιήσουν. Κάθε σταχτοδοχείο εμφανίζει μια ερώτηση και δύο απαντήσεις. Οι καπνιστές ψηφίζουν με την «γόπα» του τσιγάρου τους επιλέγοντας μία από τις δύο απαντήσεις. Τα απορρίμματα στοιβάζονται πίσω από ένα διάφανο μέτωπο σε δύο στήλες, δείχνοντας ποια απάντηση είναι πιο δημοφιλής. Κάθε σταχτοδοχείο περιέχει και ένα διαφορετικό ερώτημα το οποίο αλλάζει κάθε εβδομάδα. 

Ουσιαστικά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει και να «εκπαιδεύσει» τους καπνιστές έτσι ώστε να μην πετούν το τσιγάρο τους στο δημόσιο χώρο αλλά στον εκάστοτε ειδικό αστικό εξοπλισμό.

Έρευνες από την εφαρμογή παρόμοιων παρεμβάσεων σε πόλεις του εξωτερικού καταγράφουν μείωση των απορριμμάτων τσιγάρου κατά 46%.

Πηγή Γόπα project· 2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.