ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ 3 ΚΡΕΜΕΣ

237

Φτιάχνεται πανεύκολα και είναι το τέλειο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σαν επιδόρπιο στο τέλος ενός δείπνου ή θα σβήσει τη δίψα και την υπογλυκαιμία σας μετά από έναν καλοκαιρινό υπνάκο.

Υλικά για ένα ταψάκι διαστ. 25Χ35εκ.

  • 2 – 3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ

Για την κρέμα:

  • 1 ½ λίτρο γάλα αγελαδινό πλήρες
  • 200γρ. κορν φλάουρ
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για την επικάλυψη:

  • 400ml χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 40γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το περισσότερο γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη, τις βανιλίνες και το υπόλοιπο γάλα. Ρίχνετε το μείγμα στο γάλα της κατσαρόλας και ξεκινάτε να ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.
  3. Τραβάτε το κατσαρόλι από τη φωτιά και μοιράζετε την κρέμα σε δύο μπολ. Στο ένα από τα δύο ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με λίγο ζεστό νερό κι ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί.
  4. Στρώνετε με μια σειρά από μπισκότα τη βάση του ταψιού σας, τοποθετώντας το ένα δίπλα στο άλλο. Αν χρειαστεί κόβετε κάποια μπισκότα με ανάλογο τρόπο. Αδειάζετε από πάνω την κρέμα βανίλιας πριν κρυώσει και την καλύπτετε με μια δεύτερη στρώση από μπισκότα. Συνεχίζετε με μια στρώση σοκολατένιας κρέμας την οποία ισιώνετε και καλύπτετε με μια ακόμη δόση από μπισκότα.
  5. Βάζετε στην κατσαρόλα που φτιάξατε την κρέμα το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κάνετε μια τελευταία στρώση κρέμα πορτοκάλι στο γλυκό και αφού κρυώσει βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά και να παγώσει το γλυκό.
  6. Όταν θέλετε να σερβίρετε,  πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο μπισκότο, κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και μοιράζετε σε πιάτα.

Είμαι η Ιωάννα Σταμούλου και είμαι καλά όταν μπορώ να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές για γλυκά –κυρίως- αλλά και φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς εύκολα στο δικό σας σπίτι με επιτυχία, μικρά μυστικά της κουζίνας μου, γαστρονομικές εμπειρίες από ταξίδια, πρόσωπα, πράγματα και προϊόντα που αγαπώ. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς.

Πηγή:https://sweetly.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.