«Καθαρό» καύσιμο από σκουπίδια κινεί όχημα του Δήμου

166

Με το αναβαθμισμένο βιοαέριο που παράχθηκε από προξηραμένα υπολείμματα τροφών κινήθηκε για πρώτη φορά απορριμματοφόρο στο Χαλάνδρι, στο πλαίσιο του προγράμματος Waste4Think, το οποίο εφαρμόζει ο Δήμος. Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο επιστημονικός υπεύθυνος του πρότζεκτ διαχείρισης των σκουπιδιών του Δήμου και δημοτικός σύμβουλος, Γεράσιμος Λυμπεράτος (καθηγητής ΕΜΠ). «Βιοαεριοκίνηση, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΒΙΟΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ -ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣήμερα κινήσαμε το απορριμματοφόρο του Δήμου Χαλανδρίου με το αναβαθμισμένο βιοαέριο που παράγουμε στο ΕΜΠ από τα προξηραμένα υπολείμματα τροφών ολοκληρώνοντας ένα βασικό στόχο κυκλικής οικονομίας στο πλαίσιο του Waste4Think! Δείτε το βίντεο!

Gepostet von Gerasimos Lyberatos am Mittwoch, 4. September 2019

Στη διάρκεια συνεδρίου στη Ρόδο, ο ίδιος, μαζί με το στέλεχος του Δήμου Δημήτρη Μαθιουδάκη, παρουσίασε τα ευρήματα από τον λεπτομερή χαρακτηρισμό των αστικών στερεών αποβλήτων που έγιναν στην Αγία Βαρβάρα Χαλανδρίου τον Σεπτέμβρη του 2018 και τον Ιούνιο του 2019, αφού είχε μπει πλέον και ο καφέ κάδος με ενημέρωση των πολιτών (σε λεπτομέρεια που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, όπως σημείωσε ο κ. Λυμπεράτος. «Ανακύκλωση πάνω από 75% και στις δύο μετρήσεις», τόνισε ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος.

Πηγή:https://amarysia.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.