Στηρίζουμε με σχολικά τη ΣΤΕΓΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ

850

“Επί δύο, σχεδόν, δεκαετίες η «Στέγη» Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων δίνει μια καθημερινή μάχη για την προστασία των παιδιών με κεντρικό άξονα φιλοσοφίας «κανένα παιδί δεν είναι κακό, κανένα παιδί στη φυλακή, κανένα παιδί στον δρόμο».

Μια ομάδα εθελοντών, με έδρα την Ερμούπολη της Σύρου, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, εφαρμόζει αναμορφωτικά μέτρα και υποστηρίζει δυσλειτουργικές οικογένειες. Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι τα παιδιά και οι νέοι είχαν ανάγκη από ένα επιστημονικό πλαίσιο στήριξης ενταγμένο στη δική τους τοπική κοινωνία και όχι τη φυλακή ή τα αναμορφωτικά ιδρύματα.

Ολα ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια με την πρωτοβουλία που είχε η κ. Μαρία Κυδωνιέως-Φωστέρη, επιμελήτρια ανηλίκων – κοινωνική λειτουργός, όταν διαπίστωσε ότι η πολιτεία προέβλεπε την καταστολή για την παιδική παραβατικότητα, αλλά καμία υποδομή δεν υπήρχε όσον αφορά την πρόληψη. Ετσι, η «Στέγη» ιδρύθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Σύρου. Σήμερα συνεχίζει το έργο της παρά τις δυσκολίες των καιρών, καθώς με την οικονομική δυσπραγία ελλοχεύει ο κίνδυνος τα παιδιά να στερηθούν την ψυχοκοινωνική στήριξη την οποία δεν μπορεί να τους παρέχει η οικογένειά τους και το κάνει η «Στέγη».

Διάβασε σχετικά:

Σήμερα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ,ζητάει η ΣΤΕΓΗ τη βοήθεια μας για είδη σχολείου.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει επικοινωνεί στα κάτωθι στοιχεία ,τηλέφωνα , mail, διευθύνσεις .

Χαρίτων 5 – Όπισθεν κτήριο Ο.Τ.Ε
ΤΚ: 84100 – Ερμούπολη / Σύρος

Εργάσιμες ημέρες και ώρες 12:00 – 18:00Σταθερό Τηλ:+30 22810-88835
Κινητό Τηλ:+30 6937000908
E-mail: [email protected]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.