Είναι άχρηστο και μάταιο να συγκρινόμαστε.

310

Ένα κείμενο “αλήθειας” δημοσιευμένο από τον
Δημήτριος Ι. Πετρούνιας – Ψυχοεκπαιδευτής MSc

“Δε χρειάζεται να σου πεθάνει κάποιος, δε χρειάζεται να έχεις παιδί με αυτισμό, δε χρειάζεται να αρρωστήσεις από κάποια χρόνια ασθένεια, δε χρειάζεται να σε έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά, για να αξίζεις κατανόηση.
Δε χρειάζεται να έχεις μια δύσκολη ιστορία να πεις για να σε ΑΚΟΥΣΕΙ ο άλλος.
Δε χρειάζεται να σου συμβούν τα μύρια σκοτεινά γεγονότα για να αξίζεις αγάπη και μια αγκαλιά ζεστή.
Δε χρειάζεσαι δικαιολογία για να σου δώσω την προσοχή μου.

Όλα είναι για τους ανθρώπους. Και ακόμα και αν έχουμε ξεφύγει μέχρι τώρα, προφανώς θα έρθουν οι δύσκολες στιγμές, οι μαύρες μέρες.

Δε χρειάζεται να τις περιμένουμε για να νιώσουμε πως τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε φροντίδα, χρόνο,ζεστασιά.

Αξίζεις να σε ακούσουν, αξίζεις να σε προσέξουν,αξίζεις να σε αγαπήσουν… Μόνο που υπάρχεις αξίζεις την αγκαλιά μου, την αγκαλιά τους, την αγκαλιά ΣΟΥ.

Και από την άλλη… όπως εσύ και εγώ αξίζουμε κατανόηση με τα πιο απλά που περνάμε… έτσι αξίζουν και οι άλλοι γύρω μας. Δεν χωράει άλλη κριτική σε αυτό τον κόσμο. Διψάει για κατανόηση και δόσιμο ο πλανήτης.
Χορτάσαμε από δικαστές και απόψεις του καναπέ.

Γι’αυτό την επόμενη φορά που θα θες να πεις τη γνώμη σου για κάποιον… ή να συγκρίνεις καταστάσεις… φρόντισε να θυμηθείς πως ΟΛΟΙ μας είμαστε διαφορετικοί, έχουμε διαφορετικό σκοπό και προχωράμε σε διαφορετικό μονοπάτι. Είναι άχρηστο και μάταιο να συγκρινόμαστε.

Άκου την ιστορία του καθένα ή ΣΩΠΑ.”

Γεωργία Κυζηρίδου

Πηγή: http://Ψυχικές αποδράσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.