Μια δικαστική απόφαση ζωής ή θανάτου

1470

Από τη διαδικτυακή σελίδα του : ROSA

Διαβάστε:

” Η Sharareh Khademi ήρθε στην Ελλάδα από το Ιράν με την 6χρονη κόρη της Diana, τον αδελφό και την αδελφή της. Η ίδια συνελήφθη με ένταλμα της Interpol που εκδόθηκε από το Ιράν με βάση την κατηγορία του άντρα της για “αρπαγή ανηλίκου”, δηλαδή της κόρης της.

Η Sharareh,είχε κατηγορηθεί από τον άνδρα της, ότι είχε σχέση με συνάδελφό της στο νοσοκομείο που εργαζόταν ως νοσοκόμα, με συνέπεια να δικαστεί και να καταδικαστεί σε 60 χτυπήματα-βουρδουλιές. Ωστόσο, σε δεύτερο βαθμό απαλλάχτηκε από αυτήν την κατηγορία, όμως ο άνδρας της την χώρισε και απαίτησε από αυτή να δεχθεί να μην έχει καμία αξίωση πάνω στο παιδί της. Αυτό συμπεριλάμβανε, την απαγόρευση μέχρι και να το βλέπει.

Το δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε σε πρωτόδικο βαθμό την έκδοσή της στο Ιράν και την Τρίτη 8/10 εκδικάζεται από δευτεροβάθμιο όργανο το ζήτημα της έκδοσής της. Εφόσον, εκδοθεί στο Ιράν η Sharareh θα κινδυνεύσει με θανατική ποινή και η κόρης της Diana θα βρεθεί σε ένα περιβάλλον, που θα της επιφυλάσσει τον γάμο της σε ηλικία 9 χρονών.

Ως μία δυτική και δημοκρατική χώρα θα είναι όνειδος για το δικαστικό μας σύστημα, αν συναινέσει σε έναν σχεδόν σίγουρο θάνατο, μιας γυναίκας που βίωσε τις συνέπειες των πατριαρχικών δομών της ιρανικής θεοκρατίας με τον πιο βάναυσο τρόπο…”

#Think_Radical
#Think_Alternative
#Think_Progressive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.