Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΟ Τόπος ΜουΠαγκόσμια πρωτοτυπία στο Κιλκίς: Kαλαμάκια από σιτάρι

Παγκόσμια πρωτοτυπία στο Κιλκίς: Kαλαμάκια από σιτάρι

Περισσότερα από 600.000 σταραμάκια, καλαμάκια δηλαδή από στελέχη σιταριού θα παράξει η ΚΟΙΝΣΕΠ με έδρα το Κιλκίς που ήδη έχει κλείσει συμφωνίες με διάφορες εταιρίες για τη διάθεσή τους.

Καλαμάκι από σιτάρι και όχι πλαστικό

Ηδη το σχέδιο της Κυβέρνησης είναι από το καλοκαίρι του 2020 τα πλαστικά μίας χρήσης να σταματήσουν. «Φέτος αισιοδοξούμε να παράξουμε 600.000- 700.000 σταραμάκια, εκ των οποίων το 70%-80% θα διατεθεί μέσω προωθητικών ενεργειών, δεν θα πουληθεί δηλαδή άμεσα» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Staramaki Στέφανος Καμπέρης, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει για το συγκεκριμένο εγχείρημα σε ημερίδα με θέμα No plastic area, που διοργάνωσε ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

Ακριβότερο το καλαμάκι από σιτάρι αλλά φιλικό στο περιβάλλον

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της ημερίδας, ο κ. Καμπέρης διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να διατεθεί ακόμα στην αγορά καθώς, «επειδή είναι λίγο ακριβή η διαδικασία παραγωγής του, η τιμή του στη μαζική αγορά αναμένεται να φτάσει τα 10 λεπτά το ένα». «Η αγορά», συνεχίζει, «δεν είναι ακόμη έτοιμη να αναγνωρίσει το περιβαλλοντικό όφελος έναντι παραπάνω 3-4 λεπτών και θέλει εκπαίδευση».

«Έχουμε όμως συνεργασία με διάφορες εταιρίες που θέλουν να στηρίξουν το εγχείρημα και να το προωθήσουν και έτσι θα δομήσουμε και θα παρουσιάσουμε κάποιες συνέργειες όπου με ανταλλακτική οικονομία και κοινωνικό πρόσημο, θα προμηθεύσουν οι ίδιες με σταραμάκια τις καφετέριές τους. Έτσι, οι προωθητικές ενέργειες θα δώσουν την δυνατότητα στον κόσμο να το γνωρίσει, χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσει χρήματα για την αγορά του» τονίζει ο κ. Καμπέρης.

Το στοίχημα της ΚΟΙΝΣΕΠ με τα καλαμάκια από σιτάρι

Ο ίδιος αισιοδοξεί ότι, σύντομα, η ΚΟΙΝΣΕΠ που αποτελείται από 6 άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι αναγνωρισμένος ως πρόσφυγας, θα καταφέρει να ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα και με τα κατάλληλα μηχανήματα, θα μπορεί να παράξει, σε χαμηλότερο κόστος σταραμάκια για να είναι ανταγωνιστικό με τα άλλα προϊόντα.

«Του χρόνου ευελπιστούμε να φτάσουμε τα 4 με 5 εκατομμύρια σταραμάκια και σε 3 με 4 χρόνια να μπορέσουμε να καλύψουμε το 50% του ελληνικού στόχου, δηλαδή 40 με 50 εκατομμύρια σταραμάκια, αναπτύσσοντας το μοντέλο αυτό της κυκλικής οικονομίας και σε άλλες περιοχές» καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ.

Στόχος πάντως και του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, όπως σημείωσε ο πρόεδρός του Δημήτρης Αποστόλου, είναι να απαγορευθούν τα πλαστικά μίας χρήσης και στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες στο staramak

Πηγή:https://www.omorfhzwh.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα