“Έκκληση ενός Ποιμένα που παλεύει υπό αντίξοες συνθήκες για να εξασφαλισθεί η Ζ Ω Η κάποιων παιδιών”

492
Παντελεήμων Αράθυμος

Μήνυμα του Μητροπολίτη Μπραζαβίλ
Παντελεήμων Αράθυμος

“Σεβαστοί αδελφοί Κληρικοί, αφιερωμένοι στην Εντολή της αγάπης,
Ευλογημένοι συνέλληνες,
Αγαπητοί συντοπίτες Κυκλαδίτες,
Προσφιλέστατοί φίλοι της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν,

Σε μία ήπειρο όπου κυριαρχεί η παιδική θνησιμότητα με ρυθμούς δευτερολέπτων κυριολεκτικώς, η τοπική Εκκλησία του Κονγκό-Μπραζαβίλ κατάφερε να έχει το πρότυπο ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», το οποίο ως σήμερα έχει κρατήσει στην ζωή κάποιες δεκάδες ορφανών παιδιών, στα οποία έχει προσφέρει την ορθόδοξη πίστη, έχει αναλάβει την ανατροφή και την περίθαλψη, την διαμόρφωση του χαρακτήρος και τις σπουδές τους και έχει παραδώσει στην τοπική κοινωνία νέους, μορφωμένους και τίμιους χριστιανούς πολίτες.

Τούτα τα παιδιά χρειάζονται την βοήθειά σας, ιδιαιτέρως αυτές τις Άγιες Ημέρες, όπου τα συναισθήματα είναι εντονότερα και η απουσία των φυσικών γονέων πονά… Δυστυχώς, οι πραγματικά αγαθές προθέσεις και οι ειλικρινείς επαινετικοί λόγοι, αν και εκφράζουν τα ευγενέστερα των αισθημάτων όλων και ενισχύουν ηθικώς τον κοπιώδη αγώνα, δεν αρκούν για να καλύψουν τις βιοτικές και πνευματικές ανάγκες αυτών των αθώων πλασμάτων, στα οποία η ζωή και ο κόσμος έδειξαν εξ αρχής ένα σκληρό πρόσωπο.

Προσφεύγοντας στις φιλότιμες χριστιανικές καρδιές σας, ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΙΚΕΤΕΥΤΙΚΩΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων εκάστου. Γίνομαι επαίτης υπέρ των παιδιών που ο Χριστός εμπιστεύθηκε σε όλους μας αδιακρίτως, αφού «ο Θεός είναι αγάπη» (Α΄ Ιωάν. 4, 16).
Ταπεινά σας παρακαλώ να μην πείτε « ας βοηθήσει κάποιος άλλος καλύτερα…» γιατί έτσι κανείς δε βοηθά, μη προσπεράσετε βιαστικά τούτη την έκκληση ενός Ποιμένα που παλεύει υπό αντίξοες συνθήκες εξ ονόματος και εκ μέρους ΟΛΩΝ ΣΑΣ για να εξασφαλισθεί η Ζ Ω Η κάποιων παιδιών, τα οποία αν δεν εύρισκαν θαλπωρή στην μητρική αγκάλη της Εκκλησίας θα ήταν νεκρά είτε από πείνα, είτε από ασθένειες ή ακόμα θα ήταν σφαγιασμένα από το μαχαίρι ενός μάγου! ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ…

Θέτω με συστολή καρδίας στην διάθεσή σας το τραπεζικό λογαριασμό της Ι. Μητροπόλεως και ζητώ αυχενοκλινώς την συγγνώμη, την κατανόηση και την ανταπόκρισή σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!

+ Ο Μπραζαβίλ & Γκαμπόν Παντελεήμων

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ιερά Μητρόπολη Κονγκό Μπραζαβίλ
(IBAN) GR 2701 101 4600 000 146 2961 7680
SWIFT CODE (BIC) ETHNGRAA”

www.orthodoxchurchcongo.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.