Σύρος:Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας – Τρισδιάστατη διαγράμμιση στον κεντρικό δρόμο για την ασφάλεια των μαθητών

658
https://www.logotypos.gr/

Σε μια καθόλα αξιέπαινη και καινοτόμα πρωτοβουλία προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας, ο οποίος προέβη στη μίσθωση υπηρεσιών ιδιώτη για να σχηματίσει τρισδιάστατη διαγράμμιση στον κεντρικό δρόμο της Ποσειδωνίας που περνάει έξω από το Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια για τη διέλευση των μαθητών που διασχίζουν τη σχετική διάβαση.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βαγγέλης Γιαννακόπουλος στον «Λ», η σκέψη αυτή είχε ωριμάσει εδώ και δυο χρόνια και έκτοτε τα μέλη είχαν κινηθεί με μεθοδικότητα και οργάνωση αρχικά για να εξασφαλίσουν μια χορηγία από τον Αθανάσιο Μαρτίνο για την κάλυψη των σχετικών εξόδων και δευτερευόντως τις απαιτούμενες άδειες από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας (ο δρόμος είναι ανήκει στην δικαιοδοσία της) και την Διεύθυνση Τροχαίας της Σύρου.

«Στον δρόμο αυτό όπου περνάνε καθημερινά δεκάδες παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους για να πάνε στο σχολείο έχουν γίνει ήδη δυο ατυχήματα τον τελευταίο καιρό, χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα. Γι αυτό τον λόγο, δηλαδή για την προστασία και την ασφάλεια κυρίως των μικρών μαθητών, αποφασίσαμε ως Σύλλογος να πάρουμε την πρωτοβουλία να σχηματίσουμε μια τρισδιάστατη διαγράμμιση στον κεντρικό δρόμο έξω από το σχολείο, έτσι ώστε οι περαστικοί οδηγοί να κόβουν ταχύτητα σε αυτό το σημείο. Είναι μια πρωτοπόρα κίνηση αφού πρόκειται για την πρώτη τρισδιάστατη διάβαση στη Σύρο και θα δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί στην πράξη. Σκοπός μας είναι από την πλευρά μας να τη συντηρούμε και να ανανεώνουμε τα χρώματα που απαιτούνται για τον σχηματισμό της σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς είναι φρέσκια και χρειάζεται ειδικά το μαύρο και το γκρι χρώμα που ταιριάζει με τον δρόμο να «πατήσει» καλά στον δρόμο, καθώς το λευκό είναι ήδη περασμένο πολλές φορές».

Μετά από διάφορες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην πορεία, τελικά ο ανάδοχος του έργου άρχισε από χτες τις εργασίες για τον σχηματισμό της τρισδιάστατης διαγράμμισης (θα ολοκληρωθούν σήμερα άνευ απροόπτου), η οποία βάσει συγκεκριμένων σκιαγραφήσεων και γωνιών χρωματισμού δίνει την αίσθηση στον επερχόμενο οδηγό ότι η άσπρη λωρίδα διαγράμμισης αποκτά όγκο, με αποτέλεσμα να κόβει ταχύτητα σε αυτό το σημείο όπου περνούν δεκάδες παιδιά και συνοδοί για να πάνε στο σχολείο.
Η τριδιάστατη, μάλιστα, αίσθηση που δίνει η διαγράμμιση τονίζεται περισσότερο όταν ο οδηγός του οχήματος βρίσκεται σε υψηλή θέση καθίσματος ή όταν η διαγράμμιση βρίσκεται σε ανηφορικό σημείο του δρόμου.
Σύμφωνα με τον Τηνιακό εργολάβο που έχει αναλάβει το σχετικό έργο (ασχολείται με επιγραφές και διαγραμμίσεις έχοντας πλούσια εμπειρία στη Τήνο αλλά και σε διάφορα σημεία της Αθήνας), η πρώτη εντύπωση που δίνει στον οδηγό μπορεί να προξενήσει κάποια ανασφάλεια ότι πρόκειται για κάποιο εμπόδιο, με αποτέλεσμα να χαμηλώνει ταχύτητα μέχρι που να φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο, κάτι που είναι και το ζητούμενο για την αποφυγή ατυχημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η τρισδιάστατη αυτή διαγράμμιση πρόκειται για μια πιλοτική προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας, η οποία στο μέλλον θα αξιολογηθεί έτσι ώστε να αποτελέσει τον οδηγό και για άλλες σχολικές διαγραμμίσεις/διαβάσεις του νησιού.

Από Θεοδόσης Δανάμπασης

Πηγή:https://www.logotypos.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.