«Τίποτα δεν είναι για πέταμα!» Κόκκινοι Κάδοι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Μεταχειρισμένων Ρούχων και Παπουτσιών στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

1051

Με στόχο τη βιώσιμη διαχείριση όλων των πρώτων και επεξεργασμένων βιομηχανικά υλών, υπό το πρίσμα της αλληλεγγύης, της φροντίδας προς τον άνθρωπο, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, μέσω της συνεργασίας του Φο.Δ.Σ.Α και της Κοινωνικής Υπηρεσίας, τοποθέτησε σε δύο σημεία του νησιού μας, στην Ερμούπολη (στον δημοτικό χώρο στάθμευσης πλησίον Σκλαβενίτη) και στον Φοίνικα (έμπροσθεν του αγροτικού ιατρείου), κόκκινους κάδους ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΡΟΥΧΩΝ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ. Η ανταπόδοση ανά τόνο προσφέρεται σε δωροεπιταγές από super market με διαχειριστή την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.


«Πώς να κρυφτείς απ τα παιδιά έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα»
Διδάσκοντας κοινωνική αλληλεγγύη από την παιδική ηλικία,διαμορφώνοντας την νέα γενιά που αγαπά, προσφέρει , προστατεύει το περιβάλλον ,συμμετέχοντας στην ανταποδοτική ανακύκλωση ρούχων ,παπουτσιών συμμετέχοντας στη σωτηρία του πλανήτη μας !!!

Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και σε μια κυκλική οικονομία αξιοποίησης όλων των υλικών και αγαθών, τα ρούχα και τα παπούτσια δεν μπορούν να οδηγούνται στους κάδους απορριμμάτων.

Ανακτώντας τα ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ είδη, που είτε από συνήθεια είτε από ανάγκη, κατέληγαν μέχρι σήμερα στα σκουπίδια και στους χώρους υγει
«Πώς να κρυφτείς απ τα παιδιά έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα»
Διδάσκοντας κοινωνική αλληλεγγύη από την παιδική ηλικία,διαμορφώνοντας την νέα γενιά που αγαπά, προσφέρει , προστατεύει το περιβάλλον ,συμμετέχοντας στην ανταποδοτική ανακύκλωση ρούχων ,παπουτσιών συμμετέχοντας στη σωτηρία του πλανήτη μας !!! ονομικής ταφής και επανατοποθετώντας σε κυκλοφορία με ένα σύγχρονο τρόπο, καλλιεργείται μια σωστή νοοτροπία αναφορικά με τα ζητήματα ανακύκλωσης .

Με την ανακύκλωση μεταχειρισμένων ρούχων και με σωστή διαχείριση, καταλήγει στα σκουπίδια μόνο το 2%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού ανακυκλώνεται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών. Από τα παλιά ρούχα μπορούν να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κ.ά., όπως επίσης και να γίνει επαναχρησιμοποίηση κουμπιών και φερμουάρ.

Επομένως, μέσω της επαναχρησιμοποίησης και της ανάκτησης – ανακύκλωσης, επιτυγχάνονται πολλοί στόχοι ταυτόχρονα:

  • Συμβολή στην υποστήριξη φτωχών οικογενειών και ατόμων που έχουν ανάγκη.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών (ύφασμα, βαμβάκι, κ.λπ.).
  • Μείωση των όγκων των απορριμμάτων που οδηγούνται σε κέντρα τελικής διάθεσης ή Χώρους Υγειονομικής Ταφής.

Είναι τόσο απλό σε όλους, να ανοίξουμε τον κόκκινο κάδο και να αποθέσουμε σ’ αυτόν ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ είδη, που παλιότερα θα πετάγαμε στα σκουπίδια.

Κρατήστε τα μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια σας!

Μην τα πετάτε στους κάδους απορριμμάτων, αλλά στους κόκκινους κάδους ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΡΟΥΧΩΝ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.