Μια ιστορική και σπουδαία απόφαση

510
Η φωτογραφία δείχνει την Ελένη Σκούρα, την πρώτη γυναίκα που εκλέχτηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, την ώρα που ψηφίζει, όταν για πρώτη φορά ψήφισαν οι γυναίκες στη χώρα μαςΓενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Από ανάρτηση της
Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

“Μια ιστορική και σπουδαία απόφαση. «Ο πολίτης είναι γένους αρσενικού. Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η Πρόοδος, ωστόσο,είναι γένους θηλυκού. Και αυτές μας καλούν στην μεγάλη υπέρβαση». Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρότασή του για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, είναι εξαίρετη νομικός, αυτοδημιούργητη,με διεθνείς περγαμηνές και λαμπρή πορεία στο ανώτατο δικαστήριο.
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που προτείνεται γυναίκα για την κορυφαία πολιτειακή θέση. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη στη μάχη υπέρ της Ισότητας των Φύλων.Όχι μόνο γιατί ενσαρκώνει στο πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου μια μακρά και σκληρή πορεία των γυναικών προς την ισότητα αλλά και τις μάχες που πρέπει να δίνονται καθημερινά για τη διασφάλισή της.
Η Ελλάδα, μέσα από την οικονομία της, την καθημερινότητά της, την εργασία,τις τέχνες και την επιστήμη, μέσα από το συναίσθημά της δεν είναι μια “ανδρική κοινωνία” . Είναι όμως σε μεγάλο βαθμό μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Και αυτό πραγματικά στο χέρι μας είναι να αλλάξει και θα αλλάξει. Η πρόταση αυτή αποτελεί παράδειγμα προς όλα τα κορίτσια και όλες τις γυναίκες,ότι μπορούν να φτάσουν όπου θέλουν και να πετύχουν ό,τι θέλουν σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς τους.
Η φωτογραφία δείχνει την Ελένη Σκούρα, την πρώτη γυναίκα που εκλέχτηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, την ώρα που ψηφίζει, όταν για πρώτη φορά ψήφισαν οι γυναίκες στη χώρα μας. “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.