Το πρώτο αγοράκι στην Ελλάδα που απέκτησε ακοή με κοχλιακά εμφυτεύματα

342
https://meallamatia.gr/

Ένα αγοράκι 3,5 ετών που γεννήθηκε με ολική κωφότητα είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα που δέχθηκε διπλό κοχλιακό εμφύτευμα και πλέον ακούει και μιλά και κινείται όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του.

Η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης που κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στα κοχλιακά εμφυτεύματα.

«Ο Μάριος είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που είχε το ευτύχημα να γίνει έγκαιρα η διάγνωση της βαρηκοΐας, κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών και είχαμε την ευτυχία να βάλουμε τα εμφυτεύματα στο πρώτο έτος της ζωής του», δηλώνει στο OPEN ο διευθυντής της ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Μάρκου.

«Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Ευτυχώς βρεθήκαμε στο νοσοκομείο» δηλώνει ο πατέρας του Μάριου και συμπληρώνει: «με δουλειά το παιδί θα έχει μια φυσιολογική εξέλιξη».

«Είναι μία από τις περιπτώσεις που πάντα σε συγκινούν. Παίρνεις ένα παιδί από τον κόσμο της κώφωσης και το μεταφέρεις στον κόσμο των ακουόντων», αναφέρει ο κ. Μάρκου.

Μετά τις επεμβάσεις κοχλιακών εμφυτευμάτων σε παιδιά ακολουθεί μία περίοδος εντατικής λογοθεραπείας και εργοθεραπείας.

Κάθε χρόνο υπολογίζεται πως στην Ελλάδα γεννιούνται 50 παιδιά με κώφωση ενώ 30 ενήλικες χάνουν την ακοή τους λόγω ατυχημάτων. Η ακοή μπορεί να αποκατασταθεί με τη μέθοδο των κοχλιακών εμφυτευμάτων, ωστόσο, λόγω κόστους, οι εγχειρίσεις είναι περιορισμένες.

Το 2019 έγιναν συνολικά 50 επεμβάσεις κοχλιακών εμφυτευμάτων.

Πηγή: www.reader.gr

Το είδαμε στο :https://meallamatia.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.