Το αυτονόητο του διαφορετικού

257
Filippos Papadopoulos

Από:Filippos Papadopoulos μία παλιότερη ανάρτηση ,αλλά αν και έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε θεωρούμε ότι η κοινωνία μας ακόμα χρήζει ανάγκη κοινωνικής ευαισθησίας, ενσυναίσθησης και εκπαίδευσης για το αυτονόητο του διαφορετικού.

”  Πριν 15 ημέρες περίπου έζησα μια εκπληκτική και συγκινητική εμπειρία .. Σε πτήση ΧΑ-ΑΘ της Aegean καθόμουν στην θέση 4D. Ενώ η είσοδος επιβατών είχε τελειώσει, μπήκε μία νεαρά Κυρία με ένα τεράστιο μαύρο σκύλο και με υπόδειξη της αεροσυνοδού κάθισε στην θέση 2C (διαγώνια αριστερά μου). Μια κοπελιά δεξιά μου αντέδρασε διαμαρτυρόμενη … Της έκανα νόημα να σταματήσει. η νεαρά Κυρία ήταν τυφλή … Ο σκύλος κάθισε ήσυχα και ήρεμα κατάχαμα στα πόδια της και δεν κουνήθηκε σε όλο το ταξίδι … Επειδή είχαμε συχνά αναταράξεις η “Κυρία” που και που τον χάιδευε και αυτός σήκωνε κάθε τόσο τα μάτια του για να δει αν χρειαζόταν κάτι …. Συνειδητοποίησα ότι αυτό το ζώο ήταν τα μάτια της, η υπηρέτρια της, ο σύντροφος της, η ψυχολογία της …. Από λεπτότητα έβγαλα την φωτογραφία χωρίς φλας (ελπίζω να διακρίνετε τον σκύλο στα πόδια της). Άλλο να το διαβάζεις κάπου σαν δυνατότητα και άλλο να το βλέπεις μπροστά σου …. να διαβάζεις τα συναισθήματα στα μάτια τους, στο σώμα τους, στην αρμονία των κινήσεων τους …”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.