Η κοπή της βασιλόπιτας της οργάνωσης κατά του Bullying

516

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου στον πρώτο όροφο της  αίθουσας του καφέ VENUE στ’ Αφάντου, η κοπή της Βασιλόπιτας της Ανθρωπιστικού χαρακτήρα, αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης της Κοινωνίας των Πολιτών με την διεθνή ονομασία “Σταμάτα την Κακοποίηση Τώρα – Stop Bullying Now“ που έχει έδρα τα Δωδεκάνησα. 

Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους η Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Τσαμπικα (Μίκα) Ιατρίδη, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, επιστολή υποστήριξης στο σημαντικό έργο της οργάνωσης κατά των μορφών της βίας του εκφοβισμού-κακοποίησης Bullying απέστειλε από το Υπουργείο Τουρισμού με χαιρετισμούς και προσωπικά συγχαρητήρια ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής και Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κόνσολας Μάνος ο οποίος είναι και προσωπικός φίλος του Διευθύνοντα Συμβούλου της οργάνωσης κ. Νικολή Γεωργίου.

Ο πάτερ Μάξιμος ως εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου ο οποίος και πραγματοποίησε την ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας που είναι και η πρώτη στην ιστορία της νεοϊδρυθέντος  οργάνωσης, ο κ. Σωτρίλλης Θωμάς εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής, της Π.Ν.ΑΙ. εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο κ. Νικολής Νικόλαος εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού της Π. Ν. ΑΙ. ο οποίος είναι υποστηρικτής της οργάνωσης, καθώς και η κ. Δέσποινα Χατζηδιάκου, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Ρόδου κ. Καμπουράκη Αντωνίου και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του απόδημου ελληνισμού και των επαναπατριζομένων Ελλήνων, του δήμου Ρόδου καθώς και η Βάσια Μπαρδοπούλου μέλος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ρόδου. 

Παρευρέθηκαν επίσης η κ. Μανιά Σοφία, πρόεδρος του φιλανθρωπικού Δωδεκανησιακού συλλόγου « Αγία Σοφία», ο πρόεδρος του «Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου – Άγιος Εφραίμ» κ. Νικόλαου Φιλήμονας καθώς και η κ. Κουνάκη Έλενα πρόεδρος του νεοϊδρυθέντα ανθρωπιστικού χαρακτήρα συλλόγου «ΠΑΜΕΑ» όπου και με τις δράσεις τους στηρίζουν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με ιδιαίτερη στήριξη στα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Παρευρέθηκαν επίσης αρκετά άτομα, Έλληνες και ξένοι, φίλοι και επίσημοι υποστηρικτές της οργάνωσης. Μετά τους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων εκπροσώπων, στην ευχαριστήρια ομιλία και χαιρετισμό του στους παρευρισκόμενους ο Ελληνοσουηδός Κοινωνικός Λειτουργός κ. Νικολής Γεώργιος εκπροσωπώντας και τη Σουηδία ως Ελληνοσουηδός υπήκοος, το πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ ως τιμητικός πρεσβευτής, και τη διεθνή Unicef ως αναγνωρισμένος Παγκόσμιος Γονέας, και ο  οποίος είναι και ο πρωτεργάτης της ίδρυσης και ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης κατά του Bullying, που σημειωτέον είναι η πρώτη οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών, του είδους της στην Ελλάδα που ιδρύθηκε με μοναδικό και ειδικό σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας την αντιμετώπιση των διάφορων μορφών της βίας του εκφοβισμού, τραμπουκισμού, κοινωνικού αποκλεισμού, γνωστό διεθνώς ως Mobbing-Bullying, μεταξύ αυτών και της βίας κατά των γυναικών και παιδιών  και γενικά της ενδοοικογενειακής βίας με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της βίας του Bullying κυρίως προληπτικά. 

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολής  που έχει εργαστεί στη Σουηδία ως θεραπευτής, κοινωνικός λειτουργός και κατά της ενδοοικογενειακής βίας, η ενδοοικογενειακή βία ως βία είναι μια από τις χειρότερες μορφές βίας Bullying διότι  συνήθως είναι σε μεγάλη χρονική διάρκεια και επαναλαμβανόμενη και μάλιστα μέσα στον χώρο της οικογένειας, που ενώ πρέπει να είναι ένας χώρος προστασίας και αγάπης μεταξύ των μελών της οικογενείας, δυστυχώς μέσω της βίας μετατρέπεται σε χώρο κακοποίησης και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του θύματος κυρίως κατά της γυναίκας και του παιδιού που είναι και τα περισσότερα θύματα, και με πολύ δύσκολη την κοινωνική παρέμβαση για την προστασία του θύματος διότι γίνεται μέσα στον κλειστό χώρο του σπιτιού χωρίς συνήθως να το γνωρίζει η κοινωνία αν δεν καταγγελθεί. 

Στην ίδια περίπου κατάσταση βρίσκεται και η ενδοσχολική βία η οποία ως βία είναι και αυτή συστηματική βία κατά του θύματος, αρκετή για να καταστρέψει το θύμα και ως επακόλουθο και το μέλλον του, μια ενδοσχολική βία που είναι σε έξαρση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με αρκετά κρούσματα να γίνονται συχνά θέμα στα ΜΜΕ.

Με τα θέματα αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικης βίας ο κ. Νικολής έχει εργαστεί το 2002 στη Σουηδία ως Κοινωνικός Λειτουργός και έχει δημοσιεύσει και αρκετά άρθρα στον σουηδικό και ελληνικό Τύπο με δημόσιες ομιλίες και προτάσεις του για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας κυρίως προληπτικά αλλά και κατασταλτικά, ειδικά στην Ελλάδα που βάσει και των διεθνών ερευνών είναι από τις χειρότερες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας με τη Ρόδο και τα γύρω νησιά της Δωδεκανήσου να βρίσκονται το 2017 στην κορυφή πανελλαδικά στα κρούσματα της ενδοοικογενειακής βίας βάσει και των εκθέσεων των ελληνικών εισαγγελικών αρχών περιοχής Ρόδου. 

Η Σουηδία μια χώρα όπου ο κ. Νικολής εργάστηκε ως Κοινωνικός Λειτουργός, είναι συγχρόνως από τις καλύτερες χώρες της Ε. Ε. στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής και της ενδοσχολικής βίας,  Mobbing-Bullying .  Ο κ. Νικολής αναφέρθηκε και στην κατάστασή του ως άτομο με 67% αναπηρία, θύμα του Bullying που βίωσε στη Ρόδο πριν μερικά χρόνια και για την πλούσια εθελοντική δραστηριότητά του στον χώρο μεταξύ άλλων του αθλητισμού, πολιτισμού, περιβάλλοντος, κοινωνικής επιστήμης και φιλανθρωπίας.

Αναφέρθηκε και στις ελληνικές αρχές και διεθνείς οργανώσεις με τις οποίες ως Ανθρωπιστική μη κερδοσκοπική οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών συνεργάζονται στον κοινό σκοπό που είναι η αντιμετώπιση της βίας, στη δική τους περίπτωση τη βία του Bullying καθώς και της προστασίας των νομίμων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των θυμάτων του Bullying στηρίζοντας και σε συνεργασία υποστήριξης με διεθνείς οργανώσεις  όπως ο Ο.Η.Ε. την υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των θυμάτων του Bullying και τα άτομα με αναπηρία, βάσει και της οικουμενικής  διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights) του 1948 και με στήριξη του ελληνικού κράτους μέσω του αρ. 69 παρ. 1 του Ν. 4488/2017 του αρ.33 της σύμβασης του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των ΑμεΑ στην Ελλάδα, τη διεθνή Unicef, (Convention on the Rights of the Child), αφού ως οργάνωση κατά της βίας του  Bullying υπερασπίζονται και τα δικαιώματα του παιδιού ιδιαιτέρως στον χώρο της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση στα θέματα των Κοινωνικών Δικαιωμάτων (Social Rights) όπως αποφασίστηκαν στη διάσκεψη Κορυφής που έγινε το 2017 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας καθώς και της αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας μέσω και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης που ενσωματώθηκαν και στην ελληνική νομοθεσία μέσω του νόμου 4531/2018 ΦΕΚ 62/Α/5-4-2018 και που η οργάνωση συμμετέχει ως μη κερδοσκοπική οργάνωση, μέλος της διεθνούς κοινωνίας των πολιτών με τη στήριξη και του Ελληνικού κράτους/αρχών μέσω και του άρθρου 21 του Συντάγματος περί προστασίας της οικογενείας και του παιδιού καθώς και του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία ΑμεΑ, να συμμετάσχουν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. 

Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία της οργάνωσης με επιστημονικές ιδιότητες στον χώρο της αντιμετώπισης των διάφορων μορφών βίας του bullying καθώς και με Μη Κερδοσκοπικές  Οργανώσεις και συλλόγους Ανθρωπιστικού χαρακτήρα της Κοινωνίας των Πολιτών κυρίως στην Ελλάδα όπως και στους επίσημους υποστηρικτές της οργάνωσης, φυσικά και νομικά πρόσωπα. 

Έκλεισε την ομιλία του με το να ενημερώσει και για μια ημερίδα κατά της βίας του Bullying που η οργάνωση ετοιμάζει  περί τα τέλη του μηνός Μαρτίου εδώ στη Ρόδο έχοντας ήδη έχει έρθει σε επαφή με τον δήμο Ρόδου ώστε η ημερίδα να γίνει σε συνεργασία και με την τοπική αυτοδιοίκηση Α’  και Β’ βαθμού δηλαδή του δήμου Ρόδου και της Π.Ν.ΑΙ. (η υποστήριξη του ελληνικού κράτους υπάρχει ήδη μέσω της αποφάσεως 14/2018 του Πρωτοδικείου Ρόδου με την έγκριση του καταστατικού και ίδρυσης της οργάνωσης με Α.Φ.Μ. στη ΔΟΥ Ρόδου) όπου και σε συνεργασία με επιστημονικούς συνεργάτες της οργάνωσης και προσκολλημένους ομιλητές, θα παρουσιαστούν οι διάφορες μορφές της βίας του Bullying με επιστημονικές προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση αυτού του αρνητικού και βίαιου φαινομένου του Bullying που μαστίζει και την ελληνική κοινωνία ειδικά τα τελευταία χρόνια και ιδιαιτέρως στον χώρο της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας.

Μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους, ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό της οργάνωσης και στον τυχερό της βραδιάς που βρήκε το φλουρί που είναι ο κ. Πάλλας Μιχαήλ δόθηκε η καρφίτσα της οργάνωσης μέσα σε όμορφη θήκη και δώρο ετήσια συνδρομή ως υποστηρικτή φίλο της οργάνωσης. 

Στην κοπή της Βασιλόπιτας αποφασίστηκε από τους ιδρυτές ο Άγιος Γεώργιος o οποίος είναι ο προστάτης του προσκοπισμού να είναι ο προστάτης και της οργάνωσης ”Σταμάτα την κακοποίηση τώρα – Stop Bullying Now “. 

Φωτορεπορτάζ: Γεώργιος Νικολής


Η κοπή της βασιλόπιτας της οργάνωσης κατά του Bullying - Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Πηγή:https://www.rodiaki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.