Οι πρώτες κούνιες για ΑμεΑ, σε παιδικές χαρές της Πάτρας

370
https://dikaioma.gr/

Την εμφάνισή τους έκαναν οι πρώτες κούνιες για παιδιά με ειδικές ανάγκες στις παιδικές χαρές της Πάτρας. 

Οι Πατρινοί τις αντίκρισαν για πρώτη φορά στην πλατεία Μαρούδα και στην Τριών Ναυάρχων, με τους περισσότερους όμως να μη γνωρίζουν ακριβώς τι είναι, καθώς δεν υπήρξε η ανάλογη ενημέρωση από τον δήμο. 

Σίγουρα, όμως, πρόκειται για μία θετική κίνηση από την πλευρά του δήμου που κάνει ένα σημαντικό βήμα για την εγκατάσταση υποδομών που απευθύνονται σε παιδιά με ξεχωριστές ανάγκες και που μέχρι ώρας δεν είχαν πρόσβαση στο παιχνίδι, όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

Αυτή η αδικία πρόκειται να σταματήσει αφού, σύμφωνα με πληροφορίες o δήμος θα προχωρήσει στην εγκατάσταση τέτοιων οργάνων σε όλες τις παιδικές χαρές που θα φτιάξει από εδώ και στο εξής.

Οι κούνιες αυτές, όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, είναι ασφαλής για τα παιδιά που έχουν κινητικά προβλήματα και είναι φτιαγμένες με τρόπο τέτοιο που να είναι σύμφωνος στους διεθνείς κανόνες πιστοποίησης.

Στις εγκαταστάσεις αυτές τοποθετείται ολόκληρο το αναπηρικό καροτσάκι και έτσι το παιδί με κινητικά προβλήματα μπορεί να χαρεί να ασφάλεια το παιχνίδι και τη βόλτα στην παιδική χαρά. 

Είναι ένα έργο που γίνεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παιδικών χαρών της Πάτρας που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή, εδώ και ορισμένα χρόνια και όπως φαίνεται είναι αποφασισμένος να προχωρήσει, ολοκληρώνοντάς το, με την αναδιαμόρφωση όλων αυτών των χώρων που βρίσκονται στην επικράτειά του.

Πάντως, οι ειδικές αυτές κούνιες λύνουν τα χέρια στους γονείς των παιδιών με κινητικά προβλήματα και έχουν προκαλέσει θετικά σχόλια στην κοινότητα των ΑμεΑ. Είναι μία υποδομή που η Πάτρα όφειλε και έπρεπε να αποκτήσει. 

Έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες κούνιες για ΑμεΑ, σε παιδικές χαρές της Πάτρας!

Δίνουν δικαίωμα στο παιχνίδι και στα παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Πηγή: www.patrasevents.gr/

το είδαμε :https://dikaioma.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.