Οδηγίες από μια γιατρό για τις επόμενες δύσκολες εβδομάδες

1275
European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC

Από τη γιατρό Isidora Papitsi

“Επειδή τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων, σημασία δεν έχει μόνο να τρέχουμε αγωνιώντας σε ιατρεία ή δομές παροχής υγείας που δεν είναι δομές αναφοράς και επομένως δεν είναι οι κατάλληλες να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο περιστατικό.

Προστατευόμαστε και προστατεύουμε και τους γύρω μας. Μένοντας στο σπίτι για τις μέρες που απαιτείται εάν εμφανιστούν ήπια μόνο συμπτώματα τα οφέλη για την υγεία τη δική μας και των συμπολιτών μας είναι πολλαπλάσια.. Επικοινωνούμε με τον ΕΟΔΥ για ενημέρωση και οδηγίες. Ένα περιστατικό μέχρι να διαγνωστεί σε ένα νοσοκομείο μπορεί να διασπείρει τον ιό σε πάρα πολύ κόσμο, όπως συνέβη με το περιστατικό που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Υπευθυνοτήτα, σύνεση και ψυχραιμία.

Προστασία με ατομικά μέτρα όπως μάσκες, γάντια, δεν εκθέτουμε τους συμπολίτες μας στα σταγονίδια του βήχα ή του πταρμού, καλύπτουμε πάντοτε το στόμα αλλά ποτέ με την παλάμη!
Καθαρίζουμε συχνά το χώρο μας, τα κοινόχρηστα αντικείμενα (χειρολαβές, μπαταρίες, τηλέφωνα κ.ά.).

Προστατεύουμε τους συμπολίτες μας όταν μένουμε σε κατ’ οίκον περιορισμό για όσο απαιτείται. Προστατεύουμε άτομα υψηλού κινδύνου και ηλικιωμένους.

Αν καθένας μας ακολουθεί αυτές τις οδηγίες ίσως καθυστερήσει το κύμα που αναμένεται..”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.