Συνολικά 25 τόνους κηπευτικών έστειλε ο Δήμος Φαιστού σε ανθρώπους που στερούνται ακόμα και βασικά αγαθά

1740
http://aek365.org

Τη στιγμή που εκατοντάδες τόνοι φρούτων και κυρίως κηπευτικών καταλήγουν στις χωματερές, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σίτισης ανά την Ελλάδα, καθώς δεν έχουν την οικονομική άνεση να ανταπεξέλθουν ούτε στα βασικά.

Εντονότερο είναι το πρόβλημα στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Μακεδονία. Γνωρίζοντας τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού έλαβε την απόφαση να αποστείλει βοήθεια, με την υποστήριξη δωρεάς από την εταιρία Γιαννακάκης Γεώργιος ΑΒΕΕ, σε μια κίνηση κοινωνικής ευθύνης αλλά και ανθρωπιάς, απέναντι σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Έτσι, μετά από επικοινωνία με τον αρμόδιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, διαπιστώθηκε η ανάγκη για υποστήριξη των συσσιτίων και τράπεζας τροφίμων, της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, η οποία καθημερινά αναλαμβάνει τη σίτιση και υποστήριξη περισσότερων από 8.000 ανθρώπων.

Με προσωπική εποπτεία του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, αλλά και των Αντιδημάρχων Γιάννη Φασομυτάκη και Αντώνη Κωνσταντουλάκη, συγκεντρώθηκαν περίπου 25 τόνοι κηπευτικών, οι οποίοι και μεταφέρονται στην Κεντρική Μακεδονία, με την υποστήριξη των Μινωικών Γραμμών.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στη δράση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Μινωικών κ. Αντώνη Μανιαδάκη για τη δωρεάν μετακίνηση με το πλοίο, την εταιρία «Γιώργος Γιαννακάκης ΑΒΕΕ», καθώς και την εταιρία «Μαλεφιτσάκης Ελευθέριος & ΣΙΑ Μεταφορική» για την σημαντικότατη συμβολή και υποστήριξη τους στη μεταφορά.


«Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές θεωρούμε υποχρέωση μας να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται ακόμα και βασικά είδη όπως το φαγητό» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Δήμο, αλλά και τους ανθρώπους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και στηρίζουν διαχρονικά τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Φαιστού. Γνωρίζουμε τη δυσκολία των καταστάσεων, αλλά και την ανάγκη για συνεργασία και για προσφορά προς όλους. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και στο Δήμο Φαιστού, πιστεύοντας πως για μία ακόμα φορά, ο Δήμος μας και η χώρα μας θα τα καταφέρουν».

πηγή: http://e-mesara

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.