«Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον»: Ο Ρουβίκωνας πλημμύρισε με αλληλεγγύη το Γηροκομείο Αθηνών

1890
https://thepressproject.gr/

Δύο αίθουσες με τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης κατάφερε να συγκεντρώσει σε μόλις 48 ώρες η αναρχική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα για το Γηροκομείο Αθηνών, τα οποία και παρέδωσε τη Δευτέρα, έπειτα από δραματικές εκκλήσεις για μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι περίπου 140 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Δεκάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ρουβίκωνα για την ενίσχυση του Γηροκομείου Αθηνών, μετά από την έκκληση που απηύθυνε το ίδρυμα την περασμένη εβδομάδα για βοήθεια, καθώς φιλοξενεί περί τους 140 ηλικιωμένους που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Από την πρώτη στιγμή, ο Ρουβίκωνας βγήκε μπροστά και κάλεσε όσο κόσμο επιθυμεί να προσφέρει να το κάνει, με τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης.

Την Δευτέρα, μετά από μόλις 48 ώρες, η αναρχική συλλογικότητα ήταν εκεί και παρέδωσε δύο αίθουσες με τρόφιμα και βασικά προϊόντα.

«Σήμερα επισκεφθήκαμε το Γηροκομείο Αθηνών, μετά απο έκκλησή του για κάλυψη αναγκών σε είδη πρώτης ανάγκης και καθαριστικών, φροντίζοντας την υγεία αλλά και την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων που φιλοξενεί. Μπορέσαμε με τη βοήθεια όσων ανταποκρίθηκαν και στο δικό μας κάλεσμα, να μαζέψουμε αρκετά είδη» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας.

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πως ενώ το κράτος παραμελεί τους ηλικιωμένους, η κοινωνική βάση όταν υπάρχει άμεση ανάγκη, οργανώνεται και δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη της» τονίζει, για να καταλήξει υπογραμμίζοντας «Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον».

Πηγή:https://thepressproject.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.