Παραδοσιακή γλυκιά τυρόπιτα Σύρου με μυζήθρα “Ζωζεφίνος”από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

1098
https://www.foodme.gr/

Απλή και υπέροχη γλυκιά τυρόπιτα έτσι όπως μας την έμαθαν οι νοικοκυρές της Σύρου και που περνάει από γενιά σε γενιά “

Ευαγγελία Φωτεινιά Chef 

Υλικά

Αβγά 8 -10

Ζάχαρη 800 gr

Μυζήθρα νωπή Ζωζεφίνος 1 κιλό 

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Κανέλα ένα κουτ.γλυκού

Σιμιγδάλι 80-100 γραμμάρια (για να τραβήξει τυχόν υγρά από το τυρί και  για να πασπαλίσουμε λίγο τον πάτο του ταψιού)


Διαδικασία

Ξεκινάμε βάζοντας σε μπολ το τυρί το οποίο λιώνουμε καλά με το χέρι .Συνεχίζουμε με τα αβγά και την ζάχαρη  ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε καλά .Εγώ προσθέτω  για περισσότερο άρωμα μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη!

Επίσης προτιμώ να την κάνω παραδοσιακά με το χέρι, εσείς αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ.

Καλύπτουμε το ταψί με λίγο σιμιγδάλι ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλα για να κάνει ωραία κρούστα . 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45′ .Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση !

Ευαγγελία Φωτεινιά

Πηγή:https://www.foodme.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.