«Πανδημία» πλαστικών μιας χρήσης λόγω κορωνοϊού: Ο πλανήτης στην Εντατική

943
Πηγή: AP Photo

H παγκόσμια προσπάθεια του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχει οδηγήσει στην εκτόξευση της χρήσης των πλαστικών μιας χρήσης, εγείροντας νέες ανησυχίες για μια νέα, πολύ πιο ύπουλη, κρίση δημόσιας υγείας αλλά και για το μέλλον του πλανήτη

Οι περισσότερες εικόνες που αντικατοπτρίζουν την καθημερινή μάχη μας με τον κορωνοϊό μοιάζουν έχουν ένα κοινό: το πλαστικό.

Χειρουργικές μάσκες, γάντια, προστατευτικός εξοπλισμός κλπ. Ο Covid-19 προκάλεσε μια ταχεία επέκταση της παραγωγής πλαστικών προϊόντων εντελώς απαραίτητων για τη ζωή μας, με τις κυβερνήσεις να αγωνίζονται να ενισχύσουν τα αποθέματά τους και τους πολίτες να ζητούν το μερίδιό τους στις προμήθειες. 

Η παραγωγή τους είναι απαραίτητη. Αλλά όλο αυτό το πλαστικό καταλήγει κάπου. Και οι ακτιβιστές του περιβάλλοντος φοβούνται ότι αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που αναδύεται, με την πανδημία να προκαλεί έναν αριθμό σημαντικών προκλήσεων στις προσπάθειές τους για τη μείωση της μόλυνσης που προκαλούν τα πλαστικά.

Από τους ανθρώπους που πετούν τα πλαστικά γάντια και τις μάσκες τους στο δρόμο αφού τις χρησιμοποιήσουν για λίγα λεπτά, μέχρι τη συστηματική παραβίαση, αναβολή ή καθυστέρηση λήψης σημαντικών κανονισμών για τη χρήση του πλαστικού, το πρόβλημα έκανε αρκετά βήματα προς τα εμπρός εν μέσω μιας από τις πιο σημαντικές υγειονομικές κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας.

Οι συνέπειες αυτής της νέας πραγματικότητας ίσως προκαλέσουν νέους χρόνιους κινδύνους στους ήδη μολυσμένους ωκεανούς μας.

9 Photos: Μάσκες και γάντια μιας χρήσης στους δρόμους του πλανήτη- Πηγή: AP Photo1 of 9

9 Photos: Μάσκες και γάντια μιας χρήσης στους δρόμους του πλανήτη- Πηγή: AP Photo2 of 9

9 Photos: Μάσκες και γάντια μιας χρήσης στους δρόμους του πλανήτη- Πηγή: AP Photo3 of 9

9 Photos: Μάσκες και γάντια μιας χρήσης στους δρόμους του πλανήτη- Πηγή: AP Photo4 of 9

9 Photos: Μάσκες και γάντια μιας χρήσης στους δρόμους του πλανήτη- Πηγή: AP Photo5 of 9

9 Photos: Μάσκες και γάντια μιας χρήσης στους δρόμους του πλανήτη- Πηγή: AP Photo6 of 9

9 Photos: Μάσκες και γάντια μιας χρήσης στους δρόμους του πλανήτη- Πηγή: AP Photo7 of 9

9 Photos: Μάσκες και γάντια μιας χρήσης στους δρόμους του πλανήτη- Πηγή: AP Photo8 of 9

9 Photos: Μάσκες και γάντια μιας χρήσης στους δρόμους του πλανήτη-

Πηγή: AP Photo9 of 9

Το είδαμε στο :https://www.cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.