Πραγματοποιήθηκαν δωρεές ύψους 3.125.000 ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό στα σχολεία

487
https://dinamiprosforas.gr/

Συνεχίζεται η παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία της Ελλάδας!

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε νέα δωρεά 3.070 συσκευών τάμπλετ και 80 φορητών υπολογιστών, αξίας άνω των 645.000 ευρώ. Πρόκειται για το τρίτο “κύμα” δωρεών, που έρχεται να προστεθεί στις 15.200 συσκευές τάμπλετ και 2.200 φορητούς υπολογιστές, συνολικής αξίας 2,48 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχουν δωρίσει ιδιωτικοί φορείς.

Ο εξοπλισμός αυτός είναι επιπλέον εκείνου που έχει ήδη διοχετευθεί στα σχολεία από το Υυπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και του πρόσθετου που δρομολογείται μέσω ΕΣΠΑ.

«Συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια, ενισχύουμε τα σχολεία μας με τεχνολογικό εξοπλισμό, στηρίζουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας, βγαίνουμε από την κρίση νικητές», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τεχνολογικός εξοπλισμός, που σύμφωνα με το υπουργείο είναι καθ’ οδόν για τα σχολεία, με προτεραιότητα σε εκείνα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα αποτελεί περιουσία των σχολείων και θα διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, και κυρίως για να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Όσο για τον αριθμό συσκευών που αντιστοιχούν ανά σχολείο, αυτός καθορίζεται, όπως ενημέρωσε το υπουργείο, με βάση το ύψος των δωρεών, το μαθητικό πληθυσμό και τον υφιστάμενο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.

   Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά τους νέους δωρητές:

– τον Όμιλο QUEST (με θυγατρικές εταιρείες iSquare, Info Quest Technologies, Uni Systems, ACS, Cardlink και Quest Energy) για την προσφορά 1.000 Apple iPad 4G,

– την Anytime της INTERAMERICAN για την προσφορά 1.500 tablets,

– την ACCENTURE από το χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών,

– την ELPEDISON από το χώρο της ενέργειας,

– την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ από το χώρο των μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων,

– το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και

– το ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ,

για τις δωρεές τους, συνολικού ύψους άνω των 645.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 3.150 συσκευές φορητών υπολογιστών και τάμπλετ για δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Share

Πηγή:https://dinamiprosforas.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.