Ημέρες Εθελοντικής Αιμοδοσίας από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

585
https://www.greece2021.gr

Το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Μαΐου (12:00-18:00) πραγματοποιήθηκε η 1η εθελοντική δράση αιμοδοσίας που διοργανώθηκε από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου, Βασ. Σοφίας 22. Στην ανοικτή πρόσκληση της Επιτροπής ανταποκρίθηκε πλήθος ανθρώπων και στην αιμοδοσία, τελικά συμμετείχαν 176 εθελοντές,βάσει του ορίου που έθεσε το Ε.ΚΕ.Α.Η διαδικασία έγινε με προκαθορισμένα ραντεβού, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα επιβεβλημένα μέτρα ασφάλειας, στους συμμετέχοντες διατέθηκαν γάντια και μάσκες, ενώ σε όλο το χώρο υπήρχαν αντισηπτικά για ευρεία χρήση.

Τους εθελοντές αιμοδότες συνεχάρη η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, επισημαίνοντας την αξία της προσφοράς τους για το σύνολο της κοινωνίας. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α κ. Παναγιώτης Κατσίβελας,ευχαρίστησε την κα Αγγελοπούλου για αυτή την πρωτοβουλία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη τόνισε «Εμείς οι Έλληνες, έχουμε δείξει σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, πως μπορούμε να τις διαχειριζόμαστε και με θριάμβους και με νίκες και με αντοχές. Για άλλη μια φορά αυτή την περίοδο, βλέπω όλο τον κόσμο να δίνει ο καθένας ό,τι μπορεί. Έχω μόνο να πω ότι είμαι ευγνώμων και εγώ προσωπικά και όλοι από την Επιτροπή για όλους τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, τους εθελοντές που το οργάνωσαν και τους ανθρώπους που δίνουν αίμα. Αυτοί δίνουν σε όλους τη βεβαιότητα ότι όποια δυσκολία και να έρθει μπορούμε να την ξεπεράσουμε. Γιατί είμαστε Έλληνες και γιατί αγαπάμε ο ένας τον άλλον».

Ο Πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α κ. Κατσίβελας δήλωσε «είδαμε από την αρχή την μεγάλη ανάγκη για αίμα καθώς και την φοβία του κόσμου, όμως τα αντανακλαστικά που επέδειξε η κοινωνία ήταν πολύ θετικά και καταφέραμε να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα. Είναι σημαντικό αυτή η κοινωνική ευαισθησία να γίνει ένα μόνιμο κεφάλαιο».

Η διοργάνωση της αιμοδοσίας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική βοήθεια όσων συνέβαλλαν στη διεξαγωγή της. Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο για την παραχώρηση του χώρου, τις οργανώσεις Bloode, Ethelon, Let’sdoit Greece, τον Σύνδεσμο Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης» για τη συνολική τους υποστήριξη στη διοργάνωση της δράσης, την εταιρίαTent Style που παραχώρησε τις τέντες που στήθηκαν στο χώρο του Μουσείου και την εταιρία Καραντίνος Α.Ε, η οποία προσέφερε τα φρούτα που δόθηκαν στους αιμοδότες.

Στόχος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι να υπάρξουν και άλλες παρόμοιες δράσεις, αφού στις επιδιώξεις της συμπεριλαμβάνεται η ανάδειξη της αξίας που έχει η αύξηση των δωρεών αίματος, μυελού των οστών, αλλά και οργάνων για μεταμόσχευση. Το να καταφέρουμε να βελτιώσουμε τη θέση της Ελλάδας σε αυτούς τους τομείς θα είναι μία σπουδαία παρακαταθήκη, προς όφελος όλων μας!

IMG_7725.jpeg
IMG_7971.jpeg
IMG_7805_v2.jpeg
IMG_7924.jpg

Πηγή:https://www.greece2021.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.